Επίσημο: Νέο Renault Twingo GT 2017

Επίσημο: Νέο Renault Twingo GT 2017

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίασή του στο GoodWood η Renault δημοσιοποίησε φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες του Twingo GT, που θα είναι η κορυφαία έκδοση της γκάμας, με 110 PS

Το νέο Renault Twingo GT είναι η πιο γρήγορη έκδοση του πισωκίνητου αυτοκινήτου πόλης της γαλλικής εταιρείας.

Ο κινητήρας είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 3κύλινδρου κινητήρα τούρμπο των 898 cc, ο οποίος αποδίδει για την περίπτωση 110 PS και 17,3 kgm ροπής. Οι αλλαγές που έγιναν βασικά ήταν μια νέα πολλαπλή εισαγωγής και πιο «άγρια» χαρτογράφηση του κινητήρα. Η διαφορά σε σχέση με την απλή βενζινοκίνητη έκδοση τούρμπο είναι 20 ίπποι και 3,5 kgm ροπής περισσότερα. Κόντυναν επίσης και οι σχέσεις του κιβωτίου για καλύτερη απόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το Renault Twingo Tce 90

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα νούμερα επιδόσεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Twingo GT θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 8,5”. Αν αυτό ισχύει, τότε οι επιδόσεις του θα μπορούν να συγκριθούν με ενός Suzuki Swift Sport. Θα πρέπει επίσης να το θεωρήσουμε ως τον άμεσο ανταγωνιστή του επίσης σύντομα επερχόμενου VW up! GTi.


 

Η Renault Sport συνέβαλε στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων της ανάρτησης και του λόγου του συστήματος διεύθυνσης, με κύριο στόχο τη βελτίωση της ευελιξίας και της απόκρισης του πλαισίου στις εντολές. Το ESP επίσης απέκτησε κι αυτό νέα χαρτογράφηση, προκειμένου να υποστηρίξει ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης.

Η σχεδίαση του Twingo GT εμπνέεται κυρίως από το concept car «Twin Run», που είχε παρουσιαστεί το 2013. Η πιο σαφής ένδειξη γι αυτό είναι το χαρακτηριστικό ζεύγος λωρίδων που διατρέχει την οροφή. Για να δώσει έμφαση στα σπορ διαπιστευτήριά του, το GT φορά 17άρες ζάντες αλουμινίου και διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Το νέο Twinge GT θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Lunar Grey, Diamond Black, Crystal White και ένα πορτοκαλί, το οποίο θα είναι μοναδικό για το συγκεκριμένο μοντέλο. Άλλα ιδιαίτερα γνωρίσματα είναι τα σήματα της Renault Sport στo πλαίσιo των θυρών, καθώς και τα αλουμινένια πεντάλ και λεβιές ταχυτήτων. Περισσότερες λεπτομέρειες και βέβαια η τιμή του νέου Twingο GT θα ανακοινωθούν ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του στο Goodwood Festival of Speed, στις 23 Ιουνίου.

[Πηγή Renault]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube