Το Σαββατοκύριακο των ρεκόρ σε Μέγαρα και Σέρρες [video]

Το Σαββατοκύριακο των ρεκόρ σε Μέγαρα και Σέρρες [video]

Το Σάββατο που μας πέρασε, σημειώθηκαν χρόνοι-ρεκόρ στην πίστα των Μεγάρων, και λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε ένα… 1’ 12" 40 στις Σέρρες.

Στις δύο ελληνικές πίστες, ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα δρόμου είτε για καθαρόαιμα αγωνιστικά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σημειώθηκαν μερικοί ακόμη κορυφαίοι χρόνοι.

Η αρχή έγινε το Σάββατο, στα Μέγαρα, στο πλαίσιο του 1oυ Private trackday του HTTC για το 2018. Μεταξύ των αυτοκινήτων που συμμετείχαν, ήταν και η πράσινη Lamborghini Huracán Performante η οποία κατείχε ήδη το άτυπο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο δρόμου στη συγκεκριμένη πίστα, με 1’ 02" 261 [video]. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας και πάλι λάστιχα Pirelli Trofeo R, ο χρόνος έπεσε σχεδόν κατά ένα δευτερόλεπτο, στο 1’ 01" 28. Δείτε το εντυπωσιακό in-car video που ανέβηκε από το Speed Sector:

Ταυτόχρονα, στην πίστα των Μεγάρων βρισκόταν την ίδια μέρα και άλλο ένα θηρίο, εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό Ford Fiesta, το οποίο, όπως έχει διαρρεύσει, είναι προδιαγραφών… Pikes Peak. Με τα υπερμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα και την εξωφρενική δύναμη που συνεπάγεται αυτό, αφού η ισχύς του ίσως αγγίζει τα 800 PS.

Επίσημος χρόνος δεν υπάρχει, όμως οι παρευρισκόμενοι το έπιασαν ακόμα και κάτω από τα 59". Και με δεδομένο ότι ήταν απλώς η πρώτη επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο, ένα shakedown, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα πιο εντυπωσιακούς χρόνους από αυτό τον συνδυασμό.


Φωτογραφία: Apex Photography

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου έγινε στην πίστα στων Σερρών η πρώτη φετινή συνάντηση του θεσμού Overdrive Lap Battle. Μεταξύ των εντυπωσιακών συμμετοχών, βρισκόταν και μια αγωνιστική Mercedes-AMG GT3 της ομάδας Schütz Motorsport. Με τον Marvin Dienst στο τιμόνι, το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1’ 12" 40, χρόνο που αποτελεί νέο ρεκόρ στις Σέρρες, για συμβατικό αγωνιστικό (όχι μονοθέσιο ή πρωτότυπο). Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο σχετικό video, όμως παραμένουμε σε επιφυλακή.


Φωτογραφία: Top Gear BG

Το προηγούμενο ρεκόρ αγωνιστικού αυτοκινήτου στις Σέρρες ήταν το 1’ 14" 90 που είχε σημειώσει ο Τούρκος οδηγός Umit Ulkü, με Nissan GT-R GT3, ενώ απόλυτος χρόνος πίστας εξακολουθεί να είναι το 1’ 08" 90 του Pescarolo LMP1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube