Porsche 911 με αληθινό κινητήρα TAG V6 Turbo της Formula 1!

Porsche 911 με αληθινό κινητήρα TAG V6 Turbo της Formula 1!

Η Lanzante θα φτιάξει 11 κλασικές 911 (930) με κινητήρες που έχουν τρέξει σε αγώνες Grand Prix F1 πριν τρεις δεκαετίες!

Νομίζατε ότι είχατε δει τα πάντα σε μετατροπές και restomods της Porsche 911;

Μάθετε λοιπόν ότι η φημισμένη βρετανική φίρμα βελτίωσης McLaren, η Lanzante, ανακοίνωσε την κατασκευή μιας σειράς Porsche 930 Turbo με αληθινούς κινητήρες TAG V6 Turbo της F1 από τη δεκαετία του 1980.

Για χρόνια υπήρχε ένα μύθος ότι η McLaren είχε φτιάξει μια 911 με τον κινητήρα F1 TAG-Porsche Turbo που χρησιμοποίησε ύστερα στα μονοθέσιά της, από το 1984 έως το 1987. H McLaren τελικά επιβεβαίωσε το θρύλο παρουσιάζοντας το αυτοκίνητο αυτό στο εργοστάσιό της, πριν μερικά χρόνια.

Πάνω από 30 χρόνια μετά, η Lanzante ανακοινώνει με post στο Instagram ότι πήρε την άδεια από τη McLaren Racing για να φτιάξει άλλα 11 τέτοια αυτοκίνητα, το καθένα με κινητήρα που να έχει πραγματικά πάρει μέρος σε αγώνα Formula 1. Για σκεφτείτε να καυχιέστε ότι η Porsche σας έχει μοτέρ με το οποίο έχει τρέξει ο Lauda ή ο Prost!... 

Η πρώτη από τις «νέες» 930 TAG V6 Turbo επιδείχθηκε στην εκδήλωση Porsche Rennsport Reunion, στη Laguna Seca της California, όμως για κάποιο λόγο πέρασε απαρατήρητη – μέχρι τώρα. Φορώντας μόνο ένα σετ τροχούς της RUF, η 911 αυτή δεν κάνει μπαμ. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο δύο καθίσματα μπάκετ, κι αυτό είναι όλο. Μέχρι να δεις το στροφόμετρο, που γράφει “TAG Turbo” κι έχει κόκκινο στις 9.000 rpm. Και να προσέξεις και το θερμόμετρο νερού.

911 TAG Turbo πίνακας οργάνων

Ο διτούρμπινος TAG TTE 1.5 V6 λέγεται ότι μπορούσε να αποδώσει μέχρι και 1.000 ίππους με ρυθμίσεις κατατακτηρίων δοκιμών. Προφανώς δεν θα έχει αντίστοιχη ιπποδύναμη στην 930 που θα μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο, αλλά η Lanzante δεν δίνει ακόμα στοιχεία.

Θα θυμίσουμε ότι η Lanzante Motorsport είναι υπεύθυνη για αυτοκίνητα όπως η McLaren P1 GT και η P1 LM που είναι η νόμιμη για το δρόμο έκδοση της αγωνιστικής P1 GTR. Η σχέση της φίρμας με τη McLaren πάει πίσω πολλά χρόνια και περιλαμβάνει την προετοιμασία της 3θέσιας McLaren F1 GTR που νίκησε στο Le Mans το 1995 (video).

Κι εμείς που νομίζαμε ότι η RUF και η Singer φτιάχνουν τις πιο εντυπωσιακές (ημι)κλασικές Porsche…

[Πηγή: Lanzante / Instagram μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube