Πήγε να κάνει το Mazda MX-5, Aston Martin και τα έκανε...

Πήγε να κάνει το Mazda MX-5, Aston Martin και τα έκανε...

Την αποτυχία της μετασκευής του Mazda MX-5 σε Aston Martin την έχει πάρει χαμπάρι και ο φιλόδοξος «καροσερίστας», με την τιμή της ρεπλίκας να είναι κάτω από την τρέχουσα τιμή ενός Miata NA.

Mazda MX-5 conv Aston Martin Vanquish

Η κατασκευή μιας ρεπλίκας απαιτεί πολλή δουλειά. Με τον καροσερίστα να πρέπει να βρει μια βάση με αναλογίες κοντά στο προς αντιγραφή μοντέλο. 

Και να προσαρμόσει στοιχεία, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το αρχικό αυτοκίνητο ενσαρκώνει ένα άλλο. 

Δεν συγκινήθηκε από τα ακαταμάχητα χαρακτηριστικά του Mazda MX-5 και το έκανε μια αδέξια Aston Martin

Ε, στην περίπτωση του φίλου μας αυτό δεν συνέβη. Δυστυχώς γι’ αυτό το Mazda MX-5, είναι δύσκολο να το συνδέσεις με μια πραγματική Aston Martin.

Mazda MX-5 conv Aston Martin Vanquish

Η πρώτη γενιά Mazda MX-5 (η περίφημη NA) είναι σύμβολο στην καριέρα του ιαπωνικού ρόουντστερ. Με όμορφες αναλογίες, ανακλινόμενα φώτα, απλή μηχανολογία και κλασική αρχιτεκτονική κίνησης με το μοτέρ εμπρός και την κίνηση πίσω. Συνταγή που δημιούργησε αμέτρητους φαν που πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του Miata μάλλον δεν συγκινήθηκε τόσο από την πρόταση και τα ακαταμάχητα χαρακτηριστικά του. Και έκανε το MX-5 μια αδέξια Aston Martin.

Mazda MX-5 conv Aston Martin Vanquish

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε αγγελία πώλησης στο Facebook Marketplace δείχνουν το αυτοκίνητο από όλες τις γωνίες. 

Το σύνολο παραπέμπει σε Aston Martin Vanquish, ενώ η φωτογραφία από το μηχανοστάσιο και το κείμενο της αγγελίας δείχνουν και λένε ότι αυτό το Mazda MX-5 φορά 4κύλινδρο 1.800άρι μοτέρ από μοντέλο του 1994.

Mazda MX-5 conv Aston Martin Vanquish

Στην περιγραφή αναφέρονται επίσης αναρτήσεις με την υπογραφή KYB AGX, μπάρες αντισύγκλισης και κεραμικά φρένα(!). 

Το οδόμετρο δείχνει πάνω από 100.000 μίλια (δηλ. πάνω από 160.000 km), αλλά ο πωλητής λέει ότι η ανακατασκευή του κινητήρα έχει γίνει μόλις πριν από 2.000 μίλια -περίπου 3.200 km.

Με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, αυτό το περίεργο κατασκεύασμα μάλλον δεν θα δημιουργήσει ουρά για το ποιος θα το πρωτοπάρει. Αναμφίβολα όμως θα εξοργίσει τόσο τους καθαρολόγους φαν των σπόρτσκαρ του Geydon όσο και αυτούς φαν της φίρμας της Hiroshima. 

Mazda MX-5 conv Aston Martin Vanquish

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος για τον οποίον η τιμή του MX-Vanquish τοποθετείται κάτω από την τιμή που χρεώνουν συνήθως οι πωλητές για ένα Mazda MX-5 NA. 

Για του λόγου το ασφαλές, ο ιδιοκτήτης ζητά 5.500 δολάρια για αυτό το αυτοκίνητο ή σχεδόν πέντε χιλιάρικα σε ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube