Επίσημο: Aston Martin Callum Vanquish 25

Επίσημο: Aston Martin Callum Vanquish 25

Μια βελτιωμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Vanquish, από τον Ian Callum και την ομάδα του.

Θυμάστε την Aston Martin Vanquish 25 που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον Βρετανό σχεδιαστή Ian Callum και την εταιρεία R-Reforged; Σήμερα λοιπόν έκανε πρεμιέρα η τελική έκδοση παραγωγής του μοντέλου η οποία θα κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα ως μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της Aston Martin Vanquish (2001-2007) με πληθώρα αισθητικών και μηχανικών επεμβάσεων - για την ακρίβεια το μοντέλο φέρει πάνω από 350 αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Vanquish 25 από τον Ian Callum

Η Aston Martin Callum Vanquish 25 έχει εξυγχρονιστεί αισθητικά χάρη σε νέα μέρη που τοποθετήθηκαν περιμετρικά του αμαξώματος. Όπως αναφέρει ο Ian Callum, οι επεμβάσεις που έγιναν στο μοντέλο ήταν παρόμοιες με αυτές που θα έκανε αν καλούνταν να σχεδιάσει κάποιο facelift καθώς υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που πάντα ήθελε να "διορθώσει" στο αρχικό του σχέδιο.

Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με νέα γρίλια, μεγαλύτερο κεντρικό αεραγωγό και επιπλέον πλευρικές εισαγωγές αέρα που αντικαθιστούν τα στρογγυλά φώτα της Vanquish καθώς τα φλας και οι προβολείς ενσωματώνονται στα νέα φωτιστικά σώματα LED. Στο προφίλ έχουμε προεκτάσεις των μαρσπιέ, νέες ζάντες 20" και πιο κομψούς καθρέφτες ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ολοκαίνουρια φώτα LED σε συνδυασμό με τον ελαφρώς διαφοροποιημένο προφυλακτήρα που φιλοξενεί ανθρακονημάτινο διαχύτη και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Aston Martin Vanquish 25

Το όχημα θα είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με οκτώ επιλογές για τις επενδύσεις στο εσωτερικό και τρία σχέδια τροχών 20", όμως ο Callumn και η ομάδα του θα πρέπει να εγκρίνουν τους χρωματικούς συνδυασμούς προτού προχωρήσουν στην κατασκευή του κάθε μοντέλου.

Στο εσωτερικό, η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση είναι ορατή με την πρώτη ματιά. Η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που απέκτησε μικρή κλίση φιλοξενεί νέα χειριστήρια, νέα οθόνη αφής για το infotainment, ένα ρολόι Bremont στην κορυφή της και διαφορετικούς αεραγωγούς για τον κλιματισμό. Πίσω από το νέο τιμόνι με λεπτότερη στεφάνη βρίσκουμε ένα διαφορετικό πίνακα οργάνων με στρογγυλά όργανα και πορτοκαλί λεπτομέρειες. Καινούρια είναι και τα καθίσματα τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση σε συνδυασμό με την αφαίρεση των πίσω θέσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν πολύ μικρές για να φιλοξενήσουν ενήλικες επιβάτες.

Οι δερμάτινες επενδύσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος της καμπίνας είναι προιόν της εταιρείας Bridge of Weir Leather, ενώ διατίθεται και ένα σετ αποσκευών της Mulberry που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το μοντέλο.

Aston Martin Vanquish 25

Όπως δήλωσε ο αρχιμηχανικός της R-Reforged, Adam Donfransesco: «Μετά από ένα χρόνο και αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το πρωτότυπο, είμαι σίγουρος πως έχουμε πετύχει τους στόχους που θέσαμε για ένα συμμετοχικό αλλά και άνετο αυτοκίνητο. Υπήρχε η αίσθηση ότι οι περισσότερες επεμβάσεις ήταν αισθητικής φύσεως, αλλά ο τρόπος που το όχημα συμπεριφέρεται στο δρόμο, η αίσθηση του, η επιτάχυνση, τα φρένα και ο ήχος είναι πραγματικά οι τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε μεγάλο μέρος των προσπαθειών μας.»

Ο κινητήρας V12 αποδίδει πλέον 580 PS (δηλαδή +60 PS σε σχέση με την εργοστασιακή Vanquish) ενώ μπορεί να συνδυάζεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων! Επιπλέον, το μοτέρ απέκτησε νέο κάλυμμα από ανθρακονήματα.

Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 mm, τα μετατρόχια είναι κατά 60 mm φαρδύτερα ενώ η ανάρτηση έχει εντελώς διαφορετικό στήσιμο και οι τροχοί φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport. Το αποτέλεσμα είναι η οδική συμπεριφορά να παραπέμπει σε ένα σύγχρονο Grand Tourer συνδυάζοντας κοφτερό κράτημα και άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

Aston Martin Vanquish 25

Η τιμή της Vanquish Callum 25 υπολογίζεται κοντά στις £550,000 συμπεριλαμβανομένου και του οχήματος-δότη, ενώ και οι 25 μονάδες της θα έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους ιδιοκτήτες πριν από το τέλος του 2020.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά της Aston Martin Vanquish στην οποία βασίζεται η Vanquish 25 αποτέλεσε εξέλιξη του πρωτοτύπου Project Vantage (1998), έμεινε στην παραγωγή από το 2001 έως και το 2007. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube