Νέα Callaway SC740 με 750 PS

Νέα Callaway SC740 με 750 PS

H Callaway υπόσχεται αργότερα μέσα στο 2016 να έχει διαθέσιμη την βελτιωμένη ZL1, με μέγιστη ισχύ 750 PS.

H νέα Chevrolet Camaro ZL1, δεν έκανε καν ακόμη το ντεμπούτο της -θα γίνει στο New York International Auto Show την προσεχή Πέμπτη- και οι «μάστορες» της Callaway έχουν ήδη ανακοινώσει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση.

Τη στιγμή λοιπόν που η νέα ZL1 θα αρχίσει να διατίθεται στις αμερικανικές εκθέσεις, η Callaway θα έχει ήδη έτοιμη τη δική της έκδοση, με την απόδοση του μοτέρ να ανεβαίνει τουλάχιστον κατά 100 άλογα σε σχέση με το στοκ, φτάνοντας τους 750 PS.

Την έξτρα ισχύ από τον 6,2λιτρο V8 της ZL1, η Callaway φυσικά θα τη αντλήσει από την τοποθέτηση νέου supercharger. Ο ειδικά κατασκευασμένος κομπρέσορας θα είναι χωρητικότητας 2,3 λίτρων, που είναι 32% μεγαλύτερος από τον στοκ. Ο βελτιωτής εξέλιξε ακόμη ένα νέο κέλυφος για τον κομπρέσορα και νέα πολλαπλή εισαγωγής για να μειώσει τη θερμοκρασία του συμπιεζόμενου αέρα που πρεσάρεται στο μοτέρ.

Άλλο σημείο-κλειδί στη βελτίωση της Callaway είναι το πιο αποτελεσματικό ιντερκούλερ για να έχει το αυτοκίνητο πιο σταθερή απόδοση όλη τη μέρα, είτε στην drag strip είτε στην πίστα. Αναχαρτογραφημένη είναι και η ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ, με το νέο λογισμικό να εγγυάται ότι το αυτοκίνητο θα παραμένει οδηγήσιμο, είτε κινείται σε δημόσιο δρόμο είτε πιέζεται σκληρά στην πίστα.

Η Callaway ZL1, της οποίας το επίσημο όνομα είναι SC740, θα διατηρήσει τα στοκ αεροδυναμικά στοιχεία όπως και αυτά της ανάρτησης, τα οποία ενδελεχώς δοκίμασαν οι μηχανολόγοι της Chevrolet, περιλαμβανομένου και του Nürburgring. To αυτοκίνητο θα είναι επίσης διαθέσιμο είτε με το 6άρι χειροκίνητο σασμάν της ZL1 είτε με το νέο 10τάχυτο αυτόματο.

Η Callaway λέει ότι η Camaro SC740 θα είναι διαθέσιμη αργά μέσα στο 2016, ως μοντέλο 2017. Τα αυτοκίνητα μπορούν να παραγγελθούν απευθείας από τις αμερικανικές αντιπροσωπείες της Chevrolet και θα βελτιωθούν στη συνέχεια από τα κέντρα Callaway στην California και στο Connecticut.

Κι αν είσαι βιαστικός και δεν μπορείς να περιμένεις μια Camaro SC740, η Callaway διαθέτει ήδη την Camaro SC610, βασισμένη στην Camaro SS, με απόδοση 618 PS.

[Πηγή Callaway]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube