Επίσημο: Νέα Chevrolet Camaro [video]

Επίσημο: Νέα Chevrolet Camaro [video]

Μετά από μερικά teasers, η GM αποκάλυψε τελικά τη νέα γενιά του, ιδιαίτερα δημοφιλούς στις ΗΠΑ, pony car.

Μοιάζει αρκετά με την προκάτοχό της αλλά τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται μόνο το σήμα της Chevrolet και τoν λογότυπο SS.

Πράγματι, η έκτη γενιά της Camaro ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με την προηγούμενη αλλά αυτό ήταν συνειδητή επιλογή της εταιρείας.

«Από κάθε γωνία, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μία Camaro», εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης Tom Peters. «Πήραμε αυτό το εμβληματικό design και το κάναμε ακόμα πιο δυναμικό ώστε να αντικατοπτρίζει την καλύτερη οδηγική εμπειρία.»

O υπεύθυνος του πρότζεκτ Al Oppenheiser, προσέθεσε πως «είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες της πέμπτης γενιάς, οι οποίοι μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για το τι τους άρεσε στο αυτοκίνητό τους και τι θα ήθελαν για την επόμενη».

Η προηγούμενη Camaro, που παρουσιάστηκε το 2007, βασιζόταν στην πλατφόρμα Zeta που είχε σχεδιαστεί για μεγάλα σεντάν της GM όπως η Chevrolet SS και η Pontiac G8. Για την καινούργια επιλέχθηκε η πλατφόρμα Alpha, που έκανε το ντεμπούτο της στη νέα Cadillac ATS, είναι σαφώς πιο εξελιγμένη και προσφέρει 28% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Με μήκος 4.784 mm, πλάτος 1.897 mm ύψος 1.348 mm και μεταξόνιο 2.811 mm, η νέα γενιά είναι μικρότερη σε όλες τις διαστάσεις από αυτή που αντικαθιστά. Είναι επίσης 90 kg ελαφρύτερη και πιο αεροδυναμική μια και για τη σχεδίαση του αμαξώματος ξοδεύτηκαν περισσότερες από 350 ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα.

Το σύστημα διεύθυνσης έχει ηλεκτρική υποβοήθηση ενώ η ανάρτηση είναι με γόνατα MacPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη Magnetic Ride Control, που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο της ZL1, να είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην SS. Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρεις ρυθμίσεις (Snow/Ice, Tour και Sport), με την SS να έχει μία επιπλέον (Track) για πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η τελευταία φοράει φρένα της Brembo με διάμετρο 345 mm και εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 345 mm και τετραπίστονες δαγκάνες πίσω. Προαιρετικά, τα φρένα της ιταλικής μάρκας είναι διαθέσιμα και για τις μικρότερες εκδόσεις, αν και σε ελαφρά μικρότερες διαστάσεις (320 και 315 mm αντίστοιχα).

Ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας με 278 PS και 40,4 kgm ροπής κινεί την βασική έκδοση. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν υστερεί σε επιδόσεις, αφού τα 0-96 km/h (0-60 mph) έρχονται σε λιγότερα από 6,0’’.

Το αμέσως ισχυρότερο μοτέρ είναι ένας ατμοσφαιρικός V6 3,6 lt με 340 PS και 39,0 kgm ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται, προς το παρόν, η SS με τον V8 των 6,2 lt από την Corvette Stingray να αποδίδει 460 PS και 62,3 kgm. Όλοι οι κινητήρες περνούν την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή, προαιρετικά, ενός 8τάχυτου αυτόματου.

Η νέα Camaro θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της GM στο Lansing του Michigan και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά.

[Πηγή: Chevrolet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube