Επίσημο: Νέα Camaro ZL1 με 649 PS! [video]

Επίσημο: Νέα Camaro ZL1 με 649 PS! [video]

Η Chevrolet παρουσίασε τη νέα Camaro ZL1 με τον «κομπρεσοράτο» 6.2 V8 της Corvette Z06 και 10άρι αυτόματο κιβώτιο!

Καθώς ο πόλεμος ιπποδυνάμεων μαίνεται, η Chevrolet έβαλε στην Camaro τον V8 LT4 των 6,2 λίτρων με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή, που προέρχεται από την Corvette Z06 και για την περίπτωση αποδίδει 649 PS και 88,5 kgm ροπής!

Τα νούμερα μπορεί να υπολείπονται κατά 10 ίππους και 1,4 kgm από τα αντίστοιχα της Corvette Ζ06, όμως είναι 60 ίπποι και 11,6 kgm παραπάνω απ’ ό,τι απέδιδε ο V8 LSA 6.2 στην προηγούμενη Camaro ZL1. Επιπλέον, η ZL1 υποβλήθηκε σε αυστηρή δίαιτα, με αποτέλεσμα το νέο μοντέλο να ζυγίζει 91 kg λιγότερο!

Η GM δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επιδόσεις, όμως λογικά η νέα ZL1 θα περνάει άνετα την παλιά, που έκανε το 0-60 mph (0-96 km/h) σε 4,0” με το χειροκίνητο κιβώτιο και 3,9” με το αυτόματο και έφτανε αντίστοιχα τα 290 και τα 296 km/h τελικής ταχύτητας.

Σχεδιασμένη για «να αριστεύει σε όλα», η νέα ZL1 έχει επιθετική εμφάνιση με σήμα flowtie” στην κυματοειδή μάσκα, μεγαλύτερο αεροδυναμικό διαχωριστή (splitter) και νέο καπό με εξαερισμό. Έχει επίσης φαρδύτερα φτερά, εξογκωμένες «φούστες» στα μαρσπιέ και μεγάλη πίσω πτέρυγα. Τέλος, έχει ζάντες 20 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο, με λάστιχα Goodyear Eagle F1 Supercar ειδικά εξελιγμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές δεν είναι πολλές, αλλά υπάρχουν σπορ καθίσματα της Recaro, φαλτσοκομμένο τιμόνι και λεβιές με επένδυση σουέντ. Ο διάκοσμος περιλαμβάνει κόκκινες ραφές και πολλά σήματα ZL1.

Πέρα από το χειροκίνητο 6άρι, προσφέρεται κι ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων με ευρύτερο φάσμα σχέσεων και μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους για ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Τις επιδόσεις στις στροφές βοηθάει η ανάρτηση Magnetic Ride με μαγνητορροϊκά αμορτισέρ, τα φρένα Brembo και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Από ηλεκτρονικά, υπάρχει επίσης στάνταρ σύστημα Performance Traction Management, Driver Mode Selector επιλογής οδηγικών προγραμμάτων και launch control για εκκινήσεις-αστραπή.

Η Camaro ZL1 του 2017 θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ μέσα στη φετινή χρονιά.

Περιεργαστείτε τη τώρα με τη βοήθεια της βιντεοκάμερας:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube