Mountune: Βελτίωση του Ford Focus RS στα 400 PS

Mountune: Βελτίωση του Ford Focus RS στα 400 PS

Η βρετανική Mountune αποκάλυψε τα καινούργια της βελτιωτικά προϊόντα για το Ford Focus RS, που ανεβάζουν την ισχύ του ως τα 400 άλογα.

Η Mountune, η εταιρία που προσφέρει λύσεις βελτίωσης των σπορ μοντέλων της Ford, μόλις παρουσίασε το νέο βελτιωτικό κιτ Μ400 για το Focus RS.

Όπως φανερώνει το όνομά του, με το Mountune M400 η ισχύς του Ford Focus RS αυξάνεται από τους 350 στους 400 PS, ενώ η ροπή φτάνει τα 57,1 kgm (από 48). Το κιτ περιλαμβάνει νέο intercooler, down pipe και φουλ εξάτμιση 76 mm, καταλύτη 200 cpi, πιο ελεύθερη εισαγωγή και αρκετά ακόμα εξαρτήματα. Ο προγραμματισμός του εγκεφάλου γίνεται μέσω του χειριστηρίου mTune. Εκτός από τον βελτιωτικό χάρτη για την απόδοση των 400 PS, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το νορμάλ πρόγραμμα καθώς και ένα «κλειδωμένο», για προστασία από την κλοπή.

Όσοι έχουν ένα Ford Focus RS που φοράει ήδη κάποιο από τα προϋπάρχοντα βελτιωτικά πακέτα της εταιρίας, FMP375 ή 380, μπορούν να αναβαθμιστούν στο Μ400 με μικρότερο κόστος, αφού οι βελτιώσεις της Mountune είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν κλιμακωτά, διατηρώντας κάποια από τα εξαρτήματα του πρώτου σταδίου για το επόμενο. Όμως, στην περίπτωση του Μ400 η εργοστασιακή εγγύηση της Ford δεν είναι σίγουρο ότι συνεχίζει να ισχύει, όπως συμβαίνει με τα μικρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το Ford Focus RS Mountune

Η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Mountune έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ford Fair, στο Silverstone, την περασμένη Κυριακή. Το ενδιαφέρον από όσους παρευρέθηκαν εκεί ήταν τόσο μεγάλο που ήδη, στην ιστοσελίδα της Mountune, το κιτ Μ400 είναι «Εξαντλημένο». Οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν την παραγωγή της επόμενης φουρνιάς, ακόμα κι αν έχουν ήδη στο χέρι τις £3.495 (λίγο πάνω από €3.800) που χρειάζονται.



[Πηγές: Pistonheads, Mountune]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube