Μια Alfa Romeo Giulia GTA αλλιώτικη απ’ τις άλλες! [video]

Μια Alfa Romeo Giulia GTA αλλιώτικη απ’ τις άλλες! [video]

Η μικρή εταιρεία Totem Automobili δίνει νέο αέρα (και ουσία) στη θρυλική Alfa Romeo Giulia Sprint GTA με μια πανέμορφη ηλεκτρική έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 κομμάτια.

Το νεό-ρετρό μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην αυτοκινητική σκηνή, καθώς συνδυάζεται με τους λεγόμενους «πράσινους» τρόπους κινητικότητας. Η μικρή ιταλική εταιρεία Totem Automobili μας το επιβεβαιώνει με την υπέροχη GT Electric, η οποία είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της μυθικής Alfa Romeo Giulia GTA από το 1965.

Όταν είχαμε πρωτογράψει για το πρότζεκτ αυτό τον περασμένο Μάρτιο, το αυτοκίνητο βρισκόταν ακόμη στα προσχέδια. Σήμερα αποκαλύπτεται πλήρως, επιτρέποντάς μας να θαυμάσουμε τη σιλουέτα του σε όλες της τις λεπτομέρειες. 

Όπως μπορούμε να δούμε, ο σχεδιασμός της Giulia GTA δεν έχει αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου και διατηρεί την καθαρότητα του μοντέλου του ’60, με το αυτοκίνητο να μη φορά προφυλακτήρες, όπως και τα αγωνιστικά της εποχής. Αν και το μήκος της Giulia GTA παραμένει ίδιο με αυτό της ιστορικής Alfa με 4,08 m, η GT Electric είναι πολύ πιο φαρδιά, με 1,76 έναντι 1,58 m, αλλά και χαμηλότερη (1,24 έναντι 1,31 m). H Totem Automobili προσέγγισε πιο ελεύθερα τον σχεδιασμό και το ντύσιμο της καμπίνας, η οποία ωστόσο ισορροπεί τέλεια μεταξύ μοντέρνου και ρετρό, συνδυάζοντας κομψά δέρμα, αλουμίνιο και κάρμπον.

Alfa Romeo Giulia GT Electric by Totem Automobili

Από την άλλη πλευρά, οι πολλοί θαυμαστές της Giulia GTA και του καρμπιρατεράτου 4κύλινδρου 1.600άρη bialbero* της Alfa θα φορέσουν πλερέζα. Σε αντίθεση με τα restomod που έχουμε δει από τον Singer ή ακόμα και τον David Brown, πατώντας το γκάζι της GT Electric δεν ακούς ούτε αναρροφήσεις ούτε τον γνώριμο βραχνό ήχο από την εξάτμιση. Αναμενόμενο, μιας και το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό!

Εξίσου αναμενόμενο (αν όχι και σε τέτοιο βαθμό), είναι το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός που κάνει αυτή η Giulia όσον αφορά την απόδοση: 518 άλογα και 980 Nm. Και παρά την μπαταρία της με χωρητικότητα 50,4 kWh, το βάρος του αυτοκινήτου περιορίστηκε στα 1.270 κιλά, χάρη στη εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα και αλουμινίου. 

Alfa Romeo Giulia GT Electric by Totem Automobili

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, θα ήταν παράδοξο αν δεν ενσωμάτωνε τον απαραίτητο μοντερνισμό περιλαμβανομένων ηλεκτρικών παραθύρων, κλιματισμού και μπουτόν εκκίνησης του μοτέρ. Οι επιδόσεις που ανακοινώνονται φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της προγόνου της. Έτσι η Giulia GT Electric χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για το σπριντ των 0-100 km/h και πιάνει τα 245 km/h. Όσον αφορά την αυτονομία, οι Ιταλοί φαίνονται κάπως αισιόδοξοι, ανακοινώνοντας αυτονομία 360 km.

Αντίθετα με άλλα πρόσφατα πρότζεκτ restomoding, η GT Electric φαίνεται να έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό το στάδιο του εικονικού αυτοκινήτου και είναι έτοιμη να μπει σε περιορισμένη παραγωγή. Φυσικά μην περιμένετε κάποιο μαζικό τιράζ, καθώς θα κατασκευαστούν μόνο 20 κομμάτια, εξ ολοκλήρου στο χέρι και με τιμή εκκίνησης τις 430.000 ευρώ.

*Κάτω από το καπό της Sprint GTA υπήρχε αρχικά ο 4κύλινδρος των 1.570 cc της Giulia. Αργότερα στην έκδοση Corsa, είχαμε το μοτέρ των 1.290 cc που απέδιδε με τη βοήθεια συστήματος ψεκασμού 170 ίππους, ενώ στην περίπτωση της Stradale 110 ίππους με τα δύο διπλά καρμπιρατέρ. Συνολικά, κατασκευάστηκαν μόλις 500 αντίτυπα της GTA, με τα 450 από αυτά να είναι εφοδιασμένα με τον «μικρό» 1.300άρη μιλανέζικο κινητήρα. Oι εκδόσεις Stradale όμως ήταν μόλις 193.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube