Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GTe από την Totem Automobili

Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia GTe από την Totem Automobili

Ένα restomod με 525 PS και ανθρακονημάτινο αμάξωμα εμπνευσμένο από την κλασική Alfa Romeo.

Πριν από λίγες μέρες είδαμε το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της GTA-R 300 από την Alfaholics, και τώρα μια άλλη εταιρεία - η Totem Automobili - παρουσιάζει τη δική της πρόταση restomod εμπνευσμένη από την Alfa Romeo GTA.

Το project "GTe" της Totem Automobili έχει αρκετά διαφορετική προσέγγιση από το αντίστοιχο της Alfaholics. Παρότι διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον εξωτερικό σχεδιασμό της κλασικής Alfa Romeo, μόλις το 10% του πλαισίου έχει χρησιμοποιηθεί στο τελικό όχημα, ενώ το σύστημα κίνησης είναι αμιγώς ηλεκτρικό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι Alfa Romeo GTA που αγαπήσαμε

Alfa Romeo GTe

Ξεκινάμε από την εξωτερική σχεδίαση η οποία αποτελεί και αιχμή του δόρατος για όλα τα αντίστοιχα project. Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα πάνω σε ένα αλουμινένιο σασί, διατηρώντας τις sexy αναλογίες του ιταλικού μοντέλου. 

Οι σημαντικότερες διαφορές της GTe με την GTA εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα όπου βρίσκουμε νέα γρίλια scudetto με αλουμινένιο περίβλημα και διαφορετική διάταξη των στρογγυλών φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω μέρος με στρογγυλά φώτα ενσωματωμένα σε ορθογώνιο περίβλημα. Οι τροχοί 17" από σφυρήλατο αλουμίνιο φορούν ελαστικά Continental και έχουν ρετρό εμφάνιση εμπνευσμένη από την αγωνιστική GTAm.

Στο εσωτερικό για το οποίο δεν έχουμε ακόμα εικόνα, θα υπάρχει ταμπλό από ανθρακονήματα, καθίσματα με εμφάνιση από τα 70's, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ραδιόφωνο με ρετρό εμφάνιση αλλά σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, ηλεκτρικά παράθυρα και air condition.

Alfa Romeo Giulia GTe

Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος αποδίδει 525 PS (386 kW) και 940 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4". Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 50,4 kWh που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 320 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η ανάρτηση Bilstein Clubsport (τύπου coilover) είναι ρυθμιζόμενη, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου iRC που επιτρέπει αλλαγή των ρυθμίσεων μέσω εφαρμογής. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αερανάρτησης AiRrex που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος.

Η Totem Automobili είχε στόχο να παρουσιάσει την GTe στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed αλλά μετά από την αναβολή του λόγω κορονοιού δε γνωρίζουμε αν η εταιρεία επιλέξει άλλο τρόπο για την πρεμιέρα του μοντέλου. Όσο για το κόστος, δεν έχουμε ακόμα σχετική ανακοίνωση, όμως εικάζουμε πως το τελικό νούμερο θα έχει αρκετά μηδενικά...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube