Μετατροπή pick-up Jeep Renegade που θα ζήλευε και το εργοστάσιο

Μετατροπή pick-up Jeep Renegade που θα ζήλευε και το εργοστάσιο

Μήπως μαζί με το Wrangler pickup που ετοιμάζεται για του χρόνου, μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούν και για ένα μικρότερο;

Από τότε που το Comanche, το βασισμένο στο Cherokee pick up της μάρκας καταργήθηκε, οι λάτρεις της Jeep που θα ήθελαν ένα pickup βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η επιθυμία τους θα ικανοποιηθεί του χρόνου με την pickup έκδοση του νέου Wrangler. Αλλά μήπως το εργοστάσιο πρέπει να σκεφτεί σοβαρά και την περίπτωση αυτού του Wrangler;

Αυτό το ειδικά φτιαγμένο Jeep Renegade “Comanche” εμφανίστηκε στο eBay πρόσφατα προς πώληση. Είναι το μοναδικό στον κόσμο και ο κατασκευαστής του είναι κάποιος… Allen. Ο οποίος αποκάλυψε ότι ξεκίνησε το project σχεδόν υποχρεωτικά. Μετά από ένα ατύχημα που στραπατσάρισε άσχημα το Renegade πίσω δεξιά. Τότε αποφάσισε να κόψει το αμάξωμα από τον πίσω κολώνα. Χρησιμοποιώντας ατσάλινους σωλήνες και panels αμαξώματος, ο Allen και ένας φίλος του άρχισαν να κατασκευάζουν την καρότσα. Στον σχεδιασμό τους προσάρμοσαν το εργοστασιακό στόμιο του ρεζερβουάρ και τα πίσω φώτα.



Για να σφραγίσουν τον θάλαμο των επιβατών, έφτιαξαν μόνοι τους το διαχωριστικό και προσάρμοσαν ένα πίσω τζάμι από Ford Ranger. Ο Allen διαβεβαιώνει ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και πριν τη μετατροπή, αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο καθώς η μείωση του βάρους στο πίσω μέρος θα έχει κάπως αλλάξει την ισορροπία του πλαισίου και τις αντιδράσεις της ανάρτησης. Αλλαγές στο σύστημα τετρακίνησης ή στον κινητήρα δεν έχουν γίνει.

Η δημιουργία του Allen δεν είναι παρθενογένεση. Αφού η ίδια η Jeep είχε παρουσιάσει πέρσι ένα Comanche Concept βασισμένο στο Renegade. Αυτού την εμφάνιση ακολουθεί το χειροποίητο project, ακόμη και με το χρώμα. Εντάξει, το εργοστασιακό δείχνει πιο άγριο, αλλά περισσότερο το φαντάζεσαι παρκαρισμένο έξω από beach bar στη Μύκονο. Ενώ το φορτηγάκι του Allen μοιάζει να έχει δραπετεύσει από γύρισμα των Dukes.


Το εργοστασιακό Jeep Renegade Comanche Concept

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube