Mercedes “Frankenstein” φόρος τιμής στην εμβληματική 600 [video]

Mercedes “Frankenstein” φόρος τιμής στην εμβληματική 600 [video]

Αυτή είναι μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια μετατροπής μιας σύγχρονης S-Class ώστε να παραπέμπει αισθητικά στην σπουδαία Mercedes-Benz 600.

Η σκέψη να τροποποιήσει αισθητικά κανείς μία σύγχρονη S-Class ώστε να μοιάζει με την εμβληματική Mercedes-Benz 600, ας πούμε ότι εμπεριέχει μια αγαθή πρόθεση. Από την άλλη, όταν το αποτέλεσμα είναι αυτό, τότε μάλλον είναι προσβλητικό και προς τα δύο αυτοκίνητα. Αλλά πάλι, το γούστο είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.

Για πρώτη φορά αυτό το… κατασκεύασμα το είχαμε δει σε φωτογραφία πριν περίπου ένα χρόνο. Τότε είχε κυκλοφορήσει μία φήμη ότι ανήκει στον Henri Fisker, σχεδιαστή των Aston Martin DB9 και BMW Z8. Ευτυχώς, σύντομα αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε. Πρόσφατα πάντως αρκετοί είδαν το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην California και έχουν τραβήξει μερικά video.

Μπορεί το γούστο να λείπει, αλλά όχι το χρήμα. Όπως βλέπετε τα υλικά είναι ακριβά και τα εξαρτήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης. Τα εμπρός φώτα είναι από την Mercedes SLS AMG. Ό,τι πλησιέστερο στα όρθια κάθετα φώτα της 600. Τα πίσω είναι επίσης από την SLS, όπως και οι εξατμίσεις. Οι ζάντες θυμίζουν Rolls Royce ενώ το εμπρός καπό έχει ανασχεδιαστεί ώστε να ταιριάξει με την όρθια μάσκα. Βέβαια, οι αναλογίες δεν έχουν καμία σχέση με το αυτοκίνητο στο οποίο θέλει να μοιάσει. Αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο από τα «θέματα» της κατασκευής.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube