Νέα Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Νέα Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Η Aston Martin γιορτάζει την κυκλοφορία της ταινίας Spectre με το λανσάρισμα μια ειδικής έκδοσης με περιορισμένη παραγωγή για την DB9 με την ονομασία James Bond 007 Bond Edition.

Η ειδική έκδοση DB9 GT Bond Edition της Aston Martin θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 κομμάτια. Πρόκειται φυσικά για την προσφάτως λανσαρισμένη DB9 GT, ένα κουπέ 2+2. Για την περίσταση το αυτοκίνητο βάφτηκε σε χώμα Spectre Silver, ασημένια σήματα και διακριτική σήμανση.

Κατά τα λοιπά, τα άλλα στοιχεία που διαφοροποιούν την DB9 του 007 από τις άλλες είναι οι 10άκτινες ζάντες των 20” σε γυαλιστερό μαύρο, οι γκρι δαγκάνες στα φρένα, οι αεραγωγοί στο καπό, οι πλευρικές λωρίδες και μάσκα από γυαλιστερό αλουμίνιο, καθώς και το σπλίτερ και ο διαχύτης από ανθρακονήματα.

Στη καμπίνα, η DB9 GT Bond Edition σημαίνεται σε ατσάλινα πλακίδια με το λόγκο του 007, και κέντημα με τη μορφή κάνης όπλου στο διαχωριστικό των πίσω καθισμάτων, αλλά και ειδική εναρκτήρια οθόνη Bond Edition στο νέο μοντέλο του συστήματος πολυμέσων AMi II.   

Κάτω από το καπό τίποτα δεν αλλάζει, με τον 6λιτρο κινητήρα V12 να αποδίδει 547 PS στις 6.750 rpm και 63,2 kgm στις 5.500, κάτι όμως που δεν εμποδίζει το αυτοκίνητο είτε στη στάνταρ έκδοσή του είτε σε αυτή του James Bond να είναι η πιο ισχυρή DB9 που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα. Ο τίτλος επαληθεύεται, τουλάχιστον εργοστασιακά, και στα νούμερα: 0-100 km/h σε 4,5” και τελική ταχύτητα 295 km/h. Τις επιδόσεις αναλαμβάνει να διαχειριστεί ένα 6άρι σασμάν Touchtronic II που είναι τοποθετημένο πίσω, πριν από το διαφορικό και διαθέτει ηλεκτρονικό και ασύρματο έλεγχο αλλαγών.

Η DB9 GT Bond Edition προσφέρει ακόμη αξεσουάρ «James Bobd» που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα ρολόι Omega Seamaster Aqua Terra 150m James Bond Limited Edition, το οποίο εκτός από μπρασελέ διατίθεται και με λουρί Aston Martin σχεδιασμένο ειδικά για την περίπτωση.

Η τιμή εκκίνησης της νέας Aston Martin DB9 GT Bond Edition είναι 165.00 στερλίνες ή 224.000 ευρώ.

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube