Mercedes-Benz E-Class All Terrain 4x4²! Από μάστορα! [video]

Mercedes-Benz E-Class All Terrain 4x4²! Από μάστορα! [video]

Μηχανικός του αστεριού δημιουργεί μια άγρια E-Class All Terrain 4x4².

Η Mercedes-Benz δεν είναι άμοιρη γνώσης και εμπειρίας στην εξέλιξη «παράλογων» κατασκευών off-road. Για θυμηθείτε τις G63 6x6 and the G500 4x4².

Χάρη σε αυτή λοιπόν εμπειρία που απέκτησε ένας από τους μηχανικούς της και φυσικά τη φιλοδοξία και την τρέλα του να φτιάξει κάτι ανάλογο, προσέθεσε ένα ακόμα δράκουλα για τα χώματα στην γκάμα της εταιρείας.

Βαφτισμένο Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 4x4² και σε ένα και μοναδικό κομμάτι, το αυτοκίνητο το εμπνεύστηκε ο Jürgen Eberle μόλις του παραδόθηκε, τον περασμένο χρόνο, η προσωπική του E-Class All-Terrain. Παρά το όνομα, η χάρη του στάνταρ μοντέλου δεν φτάνει στα σκληρά χώματα, οπότε ο Eberle σκέφτηκε να τη μεταμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να τιμά σφόδρα το όνομά της.

Το πιο σημαντικό στη μετατροπή που βλέπετε είναι η τοποθέτηση ενός ζεύγους υπερυψωμένων αξόνων (portal) που αυξάνουν το ύψος από το έδαφος σχεδόν 41 πόντους. Εάν σετ από λάστιχα 31” τοποθετήθηκαν επίσης στο αυτοκίνητο, ενώ το εμπρός και το πίσω μετατρόχιο φάρδυνε κατά 20 πόντους.

Η E-Class All-Terrain «4x4²» που βλέπετε φορά 3,5λιτρο μοτέρ βενζίνης V6 με 332 PS (από Ε 400 Εstate), ισχύς αρκετή για να αντεπεξέρχεται στα απαιτητικά εδάφη. Ωστόσο, αντίθετα με τις κατασκευές του είδους για off-roading από τη Mercedes-Benz, το αυτοκίνητο δεν έχει «κοντό» στη μετάδοση ή κλείδωμα διαφορικών που θα εκτόξευαν την ικανότητά του στο χώμα.

Το αξιοσημείωτο είναι, όπως γράφει AutoExpress, ότι το αυτοκίνητο έτυχε θετικής υποδοχής από το εργοστάσιο που τώρα ψάχνει για να φτιάξει μια σειρά περιορισμένης παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube