Με 745 PS, το Audi RS7 χτυπάει μέχρι Tesla Model S P90D στο 400άρι

Με 745 PS, το Audi RS7 χτυπάει μέχρι Tesla Model S P90D στο 400άρι

Η PP-Performance αναβαθμίζει το διτούρμπινο 4λιτρο V8 αυτού του απαστράπτοντος Audi RS7, μετατρέποντάς το σε 4θυρο φονιά κάθε σούπερκαρ.

Οι μάστορες της PP-Performance άφησαν το στίγμα τους πάνω στο ήδη τουμπανιασμένο στοκ RS7, ανεβάζοντας τη μέγιστη ισχύ του στους 745 ίππους και τη μέγιστη ροπή του στα 102,8 kgm. Να θυμίσουμε ότι το στοκ RS7 Performance αποδίδει 45 άλογα πάνω από το στάνταρ RS7 Sportback, δηλαδή 605 PS.

Με την αρωγή της τετρακίνησης quattro, αυτό το γυαλιστερό Audi RS7 καταφέρνει να περνά και το παραμικρό ίχνος από τα παραπάνω νούμερα στην άσφαλτο. Έτσι, περνά το ¼ του μιλίου (402,4 m) σε 10,6”, ξεπερνώντας το χρόνο που κάνουν για την ίδια απόσταση αυτοκίνητα όπως το Tesla Model S P90D, αλλά και τα Ferrari 488 GTB, Audi R8 V10 Plus και Lamborghini Huracán.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Audi R8 της Underground Racing κάνει 400άρι σε 9,025” [video]

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, μιας και το αυτοκίνητο βελτιώθηκε έχοντας στο μυαλό τα επιδόσεις, μεταξύ των βελτιώσεων περιλαμβάνεται έμφαση σύστημα εξάτμισης από την Akrapovič Evolution, εξ ολοκλήρου από τιτάνιο, που μειώνει το βάρος κατά 8,1 kg, νέες downpipes και φίλτρο υψηλής απόδοσης της BMC.

Περισσότερη οπτική ένταση στις επιδόσεις αναλαμβάνει να δώσει το ειδικής έκδοσης βινίλ «Sparkling Berry» της Cam Shaft. Με περιγραφή ως «το κερασάκι στην τούρτα», οι μεμβράνες που προστέθηκαν ντεγκραντάρουν από καφέ και κίτρινο και από χρυσό σε μωβ, ανάλογα με τις φωτιστικές συνθήκες, δίνοντας στο RS7 μοναδική εμφάνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Huracán με 7,8”στο 1/4 του μιλίου! [video]

Την κοσμητική και όχι μόνο βελτίωση συμπληρώνουν δίχρωμες ζάντες «Gambit» των 21” με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας από τη Schmidt, συνδυασμένες φυσικά με ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW.

Αν θεωρείται ότι αξίζει να έχετε ένα 4πορτο σούπερκαρ που πατάει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, το κοστούμι που θα σας ράψει η PP-Performance πάει στις €8.597. Με γραπτή εγγύηση, φυσικά.

[Πηγή PP-Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube