Το νέο Tesla Model S P100D κάνει 0-100 km/h σε 2,6”

Το νέο Tesla Model S P100D κάνει 0-100 km/h σε 2,6”

Η επιτάχυνση του ταχύτερου μοντέλου της Tesla Motors μπορεί να συγκριθεί μόνο με hypercars.

Η Tesla Motors ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση ενός νέου πακέτου μπαταριών 100 kWh για τα Model S και Model X.

Σύμφωνα με την Tesla Motors, το νέο Model S P100D με το Ludicrous Mode είναι το τρίτο ταχύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ, με 0-60 mph σε 2,5” (0-100 km/h σε 2,6”). Τα άλλα δύο, η Ferrari LaFerrari και η Porsche 918 Spyder, ήταν περιορισμένης παραγωγής, κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια και πλέον δεν μπορούν να αγοραστούν σαν καινούρια. Μάλιστα, την στιγμή που τα συγκεκριμένα hypercars είναι διθέσια και διαθέτουν μικρό χώρο αποσκευών, το ηλεκτρικό τετρακίνητο Model S P100D έχει τέσσερις πόρτες, μπορεί να καθίσει 5 ενήλικους και δύο παιδιά, ενώ διαθέτει και ικανό χώρο αποσκευών.

Επιπλέον, το νέο πακέτο μπαταριών 100 kWh διευρύνει την αυτονομία που πλέον φτάνει τα 613 km(315 miles), κάνοντας παράλληλα το Model S P100D το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που ξεπερνά τα 300 μίλια αυτονομία.

Το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών μπορεί να τοποθετηθεί και στο νέο SUV Model X, το πρώτο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV του κόσμου, καθιστώντας το μάλιστα και το ταχύτερο SUV. Το Model X P100D με το Ludicrous Mode επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3” και η αυτονομία του φτάνει τα 542 km.

Οι πελάτες της Tesla Motors που έχουν παραγγείλει ήδη το Model S P90D Ludicrous αλλά δεν το έχουν παραλάβει ακόμα, θα μπορούν να τοποθετήσουν το νέο μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών με κόστος 10.000 δολάρια. Για τους ήδη κατόχους της συγκεκριμένης έκδοσης θα μπορεί να τοποθετηθεί με κόστος 20.000 δολάρια, μιας και το μεταχειρισμένο πακέτο μπαταριών 90 kWh θα πρέπει να ανακυκλωθεί.

Τέλος, η Tesla Motors αναφέρει ότι η νέα κορυφαία έκδοση των Model S και Model X δεν είναι φθηνή και τα έσοδα θα πάνε για την δημιουργία του νέου Model 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν δεν υπήρχαν πελάτες που να θέλουν να πληρώσουν το επιπλέον κόστος της νέας αυτής έκδοσης, δεν θα μπορούσε η Tesla Motors να συνεχίσει την χρηματοδότηση για την δημιουργία του μικρότερου και προσιτού Model 3.

[Πηγή: Tesla Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube