Κινεζικό EV θέλει να γίνει Porsche 911 GT3 RS [video]

Κινεζικό EV θέλει να γίνει Porsche 911 GT3 RS [video]

Η ταϊλανδική Lumga Design έχει σχεδιάσει κιτ για να μεταμορφώσει το ηλεκτρικό κόμπακτ Ora Funky Cat σε μια τρομερή Porsche 911 GT3 RS σε σμίκρυνση. Μεταμόρφωση πιο σοφή από όσο φαίνεται.

Ora Funky Cat like Porsche 911 GT3 RS by Lumga Design

Το Ora Funky Cat είναι το κινεζικό ηλεκτρικό κόμπακτ που προκάλεσε πολλές συζητήσεις κατά την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2022.

Ο νεο-ρετρό σχεδιασμός και η ομοιότητά του με την Porsche 911 δεν παρέλειψαν να τραβήξουν την προσοχή στο μοντέλο που στη συνέχεια ανακοινώθηκε ως μελλοντικός ανταγωνιστής των Renault Mégane E-Tech και Volkswagen ID.3.

Όσοι ονειρεύονται να αποκτήσουν μια Porsche 911… χάτσμπακ, οφείλουν να εκτιμήσουν το bodykit που σχεδίασε η Lumga Design

Το Ora Funky Cat λανσαρίστηκε τελικά στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε GMW Ora 03. Χωρίς ωστόσο να επενδύσει σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς αυτή τη στιγμή δίνει το παρών μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Σουηδία.

Ο κινεζικός όμιλος Great Wall Motors συγχώνευσε τις μάρκες GMW Ora και Wey που κατέχει και ανέβαλε το λανσάρισμά του σε έντεκα επιπλέον αγορές στη Γηραιά Ήπειρο για το 2024. Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να αποθαρρύνει την ταϊλανδέζικη βελτιώτρια εταιρεία Lumga Design, η οποία έχει σχεδιάσει ένα bodykit για να τονίσει περαιτέρω την ομοιότητα του κινεζικού κόμπακτ με την πιο σκληροπυρηνική Porsche 911.

Ora Funky Cat like Porsche 911 GT3 RS by Lumga Design

Όσοι ονειρεύονται να αποκτήσουν μια Porsche 911… χάτσμπακ λοιπόν, οφείλουν να εκτιμήσουν το κιτ που σχεδίασε η Lumga Design. Και αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του Ταϊλανδού σπεσιαλίστα του tuning. Οφείλουμε να του πιστώσουμε και άλλες θεαματικές μετασκευές, τροποποιήσεις και βελτιώσεις σε premium και σπορ αυτοκίνητα, κυρίως από γερμανικές μάρκες: Audi, BMW, Mercedes-Benz και Porsche.

Η Lumga Design έχει επίσης περιλάβει μερικά κινέζικα μοντέλα όπως το BYD Dolphin ή το MG 3. Η πιο δημοφιλής δημιουργία της αφορά όμως, αφορά το Ora Funky Cat. Σχεδιασμένο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αυτό το bodykit που κυκλοφορεί από την εταιρεία Amotriz στην τιμή των 1.200 δολαρίων δίνει πραγματική αγριάδα στο κινεζικό κόμπακτ που έχει γίνει πλέον σταρ στα κοινωνικά δίκτυα με τα νέα σπορ ρούχα του.

Ora Funky Cat like Porsche 911 GT3 RS by Lumga Design

Η πιο θεαματική αλλαγή αφορά τον εμπρός προφυλακτήρα με τις δύο μεγάλες πλαϊνές εισαγωγές και το μεγάλο άνοιγμα στο κάτω μέρος, Με το σπόιλερ να τελειώνει σε μια λεπτή μαύρη λεπίδα. Στα πλαϊνά, τα μαρσπιέ έχουν στολιστεί με λακαρισμένες μαύρες πλαϊνές φούστες. Τα εμπρός φτερά κληρονόμησαν ψευδό-αεραγωγούς των οποίων η σχεδίαση είναι άμεσα εμπνευσμένη από τους αυτούς στην Porsche 911 GT3 RS. Το πίσω μέρος δεν πάει πίσω και ξεχωρίζει με έναν εμφανή διαχύτη και μια αεροτομή ενσωματωμένα στο πορτμπαγκάζ, κάτω από το πίσω κρύσταλλο.

Αυτό το bodykit, το οποίο μπορεί να μην είναι καθολικής αποδοχής αλλά και δεν περνά απαρατήρητο, δεν κάνει το Ora Funky Ca να βάζει φωτιά στον δρόμο. Παραμένει με τις εργοστασιακές επιδόσεις που είναι αυτό που θα λέγαμε «της σειράς». Το Ora Funky Ca που έγινε GMW Ora 03, στη βασική έκδοση των 48 kWh με τον ηλεκτροκινητήρα εμπρός αποδίδει 145 άλογα. Με την ισχυρότερη έκδοση που ονομάζεται GT να αποδίδει 172 PS και 250 Nm. H τελευταία έχει μεγαλύτερη μπαταρία 63,1 kWh που του επιτρέπει να διανύει έως και 400 km αντί των 310 km της βασικής.

Ora Funky Cat like Porsche 911 GT3 RS by Lumga Design

Με εργοστασιακό «κιτ αμαξώματος» λιγότερο εντυπωσιακό από αυτό της Lumga Design, το GT δεν λάμπει ιδιαίτερα στην άσκηση από 0-100 km/h, καθώς χρειάζεται 8,3 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα των 160 km/h δε, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι, ανεξάρτητα από την εμφάνιση, το Ora Funky Cat δεν θα γίνει ποτέ στον τομέα των επιδόσεων Porsche 911 GT3 RS. Με άλλα λόγια, κι από φωνή… 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube