H Mountune πάει το Focus RS στα 520 άλογα! [+video]

H Mountune πάει το Focus RS στα 520 άλογα! [+video]

Για να μην έχετε τίποτε να φοβηθείτε από τη νέα Mercedes-Benz A 45 S, αλλά κι από μερικά muscle cars και supercars…

Αν είστε κάτοχος του Ford Focus RS Mk3 και δεν σας ικανοποιούν οι επιδόσεις του, η Mountune προσφέρει δύο νέα βελτιωτικά πακέτα που ανεβάζουν θεαματικά την ιπποδύναμη και τη ροπή.

Τα νέα πακέτα ονομάζονται Μ450 και Μ520 και αμφότερα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του εργοστασιακού τούρμπο με ένα ειδικά εξελιγμένο BorgWarner EFR Series. Η Mountune λέει ότι οι νέες μετατροπές ταιριάζουν τέλεια με τα προηγούμενα βελτιωτικά πακέτα M400R και M400X.

Το νέο Μ450 ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 450 PS και τη ροπή στα 580 Nm. Πέρα από την τουρμπίνα, περιλαμβάνει επίσης τον χυτό Ni-resist Cast Turbo Adaptor της Mountune, τον σπορ καταλύτη υψηλής παροχής V-band με το σχετικό downpipe, πλήρες σετ φλαντζών για το τούρμπο, ενισχυμένους 5λινους σωλήνες εισαγωγής/εξαγωγής για τον συμπιεστή κι ένα σετ ανοξείδωτων σφιγκτήρων.

«Δουλέψαμε σκληρά για να εξελίξουμε αναβαθμίσεις που να χτίζουν πάνω στην επιτυχία των κιτ Μ400Χ και M400R», λέει ο CEO της Mountune, Alec Pell-Johnson. «Με την τελευταία πλατφόρμα τούρμπο της BorgWarner, και τα δύο νέα βελτιωτικά κιτ δίνουν εξαιρετικές τιμές ισχύος και ροπής, μετατρέποντας το RS σε κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο. Μετά τη θετική ανταπόκριση που είχαμε κατά την επίσημη αποκάλυψη των κιτ στην εκδήλωση Ford Fair, δεν βλέπουμε την ώρα να τα τοποθετήσουμε σε αυτοκίνητα πελατών».

Το πακέτο Μ520 περιλαμβάνει αναβαθμισμένη αντλία βενζίνης XTremeDi, και νέους εκκεντροφόρους και βαλβίδες, που μαζί με τον επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο (ECU) και το νέο τούρμπο ανεβάζουν την απόδοση σε 520 PS και 700 Nm. Λόγω των εσωτερικών επεμβάσεων στον κινητήρα των 2,3 λίτρων όμως, που είναι αναγκαίες ώστε τα παραπάνω νούμερα να επιτυγχάνονται «με ασφάλεια και αξιοπιστία», ακυρώνεται η εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου – κάτι που δεν ισχύει για άλλα κιτ της Mountune (π.χ. το Μ225 για το νέο Fiesta ST).

To M450 κοστίζει στη Βρετανία £2.950 (€3.225), ενώ για το κορυφαίο Μ520 θα πρέπει να εκταμιεύσετε £5.975 ($6.530) που και πάλι είναι μια λογική τιμή για μια τόσο μεγάλη αναβάθμιση σε δύναμη κι επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Focus RS Mountune M375

[Πηγή: Mountune]


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube