Ford Mustang μεταμορφώνεται σε pick-up [video]

Ford Mustang μεταμορφώνεται σε pick-up [video]

Ford Mustang GT του 2007 έβαλε φορεσιά F-100 του 1955 και αξεσουάρ για να ενισχύσουν τη σπορ εμφάνιση. Κι έτσι γεννήθηκε η Mustang Truck GT100!

Η νέο-ρετρό pick-up Ford Mustang με το όνομα «Mustang Truck GT100» ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη και ετερόκλητη οικογένεια «κουλές μετασκευές».

Δράστης ή -αν θέλετε- πατέρας του δημιουργήματος αυτού είναι ένας Καναδός ονόματι Cal που κατάφερε να διασταυρώσει δύο πολύ διαφορετικά σε ηλικία και είδος Ford: Μια Mustang GT του 2007 με ένα F-100 του 1955. Για να προκύψει ένα σπορ κατασκεύασμα που θα το αξιολογούσαμε τουλάχιστον… περίεργο.

Η Ford Mustang Truck GT100 πρέπει να κάνει πολλά κεφάλια να γυρίζουν

Ford Mustang Truck GT100

Με την εμφάνιση της Mustang Truck GT100 εμπνευσμένη από αυτή της πρώτης γενιάς Mustang, η πέμπτη γενιά του αμερικανικού pony car επανέφερε στη διεθνή δημοτικότητα αυτό το εμβληματικό μοντέλο. 

Η έκδοση GT φορούσε από τη μάνα της έναν ατμοσφαιρικό V8 4,6 lt με 304 άλογα και 380 Nm. 

Ford Mustang Truck GT100
Διαθέσιμη σε κουπέ 2+2 και κονβέρτιμπλ, μια Mustang GT του 2007 με χειροκίνητο 5άρι σασμάν χρειαζόταν 5,7" για το σπριντ των 0-60 mph και 14,3" για το 1/4 του μιλίου.

Ήταν λοιπόν από αυτό το κουπέ του Μπλε Οβάλ που ο Cal ξεκίνησε τη δημιουργία του. Το αμάξωμα αφαιρέθηκε, μαζί και η οροφή για να μείνει μόνο το πλαίσιο, τα μηχανικά μέρη και η καμπίνα των επιβατών, όλα τους έτοιμα για να δεχθούν ένα νέο καβούκι.

Ταυτόχρονα, ένα Ford F-100 απογυμνώθηκε επίσης και το πέτσωμά του. Με το τελευταίο να έρχεται να σκεπάσει το κάτω μέρος της Mustang. Προφανώς η όλη μετασκευή απαίτησε πολλές προσαρμογές, συγκολλήσεις και άλλες ρυθμίσεις. Αλλά η ιδέα δεν ήταν να διατηρηθεί η εμφάνιση του pick-up της δεκαετίας του ’50. Ως εκ τούτου, ο Cal ενσωμάτωσε εκ νέου ορισμένα στιλιστικά στοιχεία, τυπικά της Mustang.

Ford Mustang Truck GT100
To F-100 ανήκε στη δεύτερη γενιά των F-Series (1953-1956), υιοθετούσε πιο μοντέρνο look και κυρίως τον Y-Block V8 αντί του αρχαιοπρεπούς flathead. To F-100 ήταν το μικρό της γκάμας, σε αντικατάσταση του F-1 της πρώτης γενιάς και το F-250 το μεγάλο που αντικατέστησε τα F-2 και F-3 του 1948.

Φτερά, καπό, παρμπρίζ, οροφή και καρότσα προέρχονται από το F-100. Όμως τα εμπρός φώτα και η μάσκα είναι αυτά της Mustang. Σε αυτά τα στοιχεία προστέθηκαν ένα πολύ προτεταμένο σπόιλερ, γείσο στο παρμπρίζ, μια αεροτομή στην πόρτα της καρότσας και λεπτά, μοντέρνα πίσω φώτα.

Η Mustang Truck GT100 βάφτηκε σκούρα μπλε με λευκές ρίγες, συνδυασμός που ήταν πολύ δημοφιλής στη Ford.

Ford Mustang Truck GT100

Το τελικό αποτέλεσμα δεν ξέρουμε αν σας αρέσει, αλλά χωρίς αμφιβολία δεν περνά απαρατήρητο. Τουναντίον! Η Mustang Truck GT100 πρέπει να κάνει πολλά κεφάλια να γυρίζουν.

Πηγή Cal Richard – Facebook

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube