Το Ford Focus σε έκδοση Speedster; [video]

Το Ford Focus σε έκδοση Speedster; [video]

Η πιο σπορ έκδοση του μικρομεσαίου χωρίς οροφή με διθέσια καμπίνα.

Το εργαστήριο Ford Market από τη Ρωσία, γνωστό από την πρόσφατη μετατροπή του Focus MK3 σε εκτός δρόμου θηρίο, είχε μια ακόμη ευφάνταστη ιδέα για project - ένα Ford Focus MK4 Speedster!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ιδανικό Ford Focus για να πάρεις τα βουνά [video]

Μπορεί η ιδέα να ταίριαζε περισσότερο σε ψηφιακό rendering, όμως οι Ρώσοι τεχνίτες και μηχανικοί το υλοποίησαν σε ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο. 

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το αμάξωμα του Focus είναι σχεδόν αγνώριστο, καθώς πέρα από τα φώτα, τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες ST-Line, όλα τα υπόλοιπα έχουν υποστεί εκτενέστατες μετατροπές. Το παρμπρίζ και η οροφή έχουν αφαιρεθεί εντελώς, αφήνοντας ακάλυπτη την πλέον διθέσια καμπίνα. Οι πόρτες και οι χειρολαβές έχουν εξαφανιστεί ενισχύοντας το καθαρό και μυώδες look του προφίλ, με τους επιβάτες να εισέρχονται με ... άλμα.

Ford Focus Speedster

Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και το τιμόνι προέρχονται από το προηγούμενο Focus MK3. Πίσω από τα προσκέφαλα των bucket καθισμάτων, δύο τόξα σβήνουν αεροδυναμικά μέχρι την ουρά προστατεύοντας τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής και χαρίζοντας στο Focus μια πιο πειστική εμφάνιση speedster.

Δε γνωρίζουμε τον κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το καπό του Focus Speedster, όμως αν μπορούσαμε να επιλέξουμε θα προτείναμε τον 2.3 EcoBoost με απόδοση 280 PS του κορυφαίου από πλευράς επιδόσεων Focus ST. Πάντως αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, οι Ρώσοι έχουν εξοπλίσει το μοναδικό μοντέλο με χαμηλωμένη ανάρτηση και πεντάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Ford Focus ST [video]

 

[Πηγή: Ford Market μέσω Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube