Το ιδανικό Ford Focus για να πάρεις τα βουνά [video]

Το ιδανικό Ford Focus για να πάρεις τα βουνά [video]

Ένα τρελό project μετατροπής από τη Ρωσία δείχνει πως όταν υπάρχει μεράκι, η φαντασία δεν έχει όρια.

Το ρωσικό κανάλι AcademeG παρουσίασε ένα αντισυμβατικό project-car το οποίο παντρεύει το αμάξωμα ενός Ford Focus τρίτης γενιάς, με τα μηχανικά μέρη ενός Chevrolet Tahoe, δημιουργώντας το ιδανικό μικρομεσαίο για εκτός δρόμου διαδρομές!

Το να συνδυάσεις το αυτοφερόμενο αμάξωμα του Focus με το πλαίσιο τύπου σκάλας του Tahoe πρώτης γενιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως δίνει το πλεονέκτημα άνετης κίνησης εκτός δρόμου σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα θηριώδη εκτός δρόμου ελαστικά 40". Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αμερικανικός "small block" V8 κινητήρας 5,7 λίτρων της Chevrolet, που σε εργοστασιακή μορφή απέδιδε περίπου 200 PS και 420 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου.

Ford Focus Extreme Lift

Το αυτοκίνητο που μοιάζει να βγήκε από δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας, απέκτησε μεταλλικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με βαρούλκο και προστατευτικές ποδιές, προεκτάσεις των φτερών βιδωμένες στο πορτοκαλί αμάξωμα, τα απαραίτητα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα, μπάρες οροφής, επιπλέον φώτα LED στο καπό και μια μεταλλική δομή στο πίσω μέρος που υποστηρίζει τη ρεζέρβα.

Στο εσωτερικό η εικόνα δεν διαφέρει πολύ από ένα εργοστασιακό Focus, αν εξαιρέσουμε το τιμόνι με ενσωματωμένο λεβιέ για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τον πίνακα οργάνων και μια σειρά από διακόπτες που προέρχονται από το Tahoe.

Το πιο ακραίο Focus που έχουμε δει ποτέ είναι μια δημιουργία των μηχανικών του εργαστηρίου Ford Market, και κατασκευάστηκε για λόγους επίδειξης. Παρόλα αυτά όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικό καθώς περνά με άνεση μέσα από παγωμένα ρυάκια, ανεβαίνει πλαγιές και κινείται στα χιονισμένα τοπία της επαρχιακής Ρωσίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube