Ο Ken Block προσπαθεί να σπάσει το νέο, αλουμινένιο Ford F-150 Raptor [video]

Ο Ken Block προσπαθεί να σπάσει το νέο, αλουμινένιο Ford F-150 Raptor [video]

To αμερικανικό Motor Trend απέτυχε, και ανέθεσε το καταστροφικό έργο στον δημοφιλή “Hoonigan”. Δείτε τον επί το έργον.

Αν κάποια αυτοκίνητα έχουν φτιαχτεί ειδικά για οδηγικές υπερβολές –“hooning” στα αγγλικά– τότε ένα από αυτά είναι σίγουρα το νέο Ford F-150 Raptor.

Στην ουσία, το νέο Raptor είναι ένα αγωνιστικό της ερήμου –για αγώνες όπως το Baja 1000 ή το Rally Dakar– που μπορεί να κυκλοφορεί με άνεση στο δρόμο

Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και το προηγούμενο F-150 Raptor, όμως το νέο είναι 225 kg ελαφρύτερο, χάρη στο αλουμινένιο αμάξωμα που ντύνει ένα ακόμα ισχυρότερο πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής.

Η ανάρτηση έχει επίσης αναβαθμιστεί, με 44% μεγαλύτερα αμορτισέρ Fox Racing διαμέτρου 3 ιντσών που έχουν απόσβεση by-pass 9 σταδίων και αυξημένες διαδρομές που φτάνουν τώρα τα 33 cm μπροστά και τα 35 cm πίσω. Τα τέρματα είναι υδραυλικά, ώστε να εξομαλύνεται ο κραδασμός όταν η ανάρτηση τερματίζει.

Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το παλιότερο Raptor είναι κάτω από το καπό, όπου ένας διτούρμπινος, 24βάλβιδος EcoBoost V6 έχει αντικαταστήσει τον παλιό V8 6.2, αποδίδοντας 40 παραπάνω ίππους και 10,5 επιπλέον kgm ροπής (τώρα στα 456 PS και 70,6 kgm).

Όλα αυτά τα άλογα και «κιλά» μεταδίδονται και στους 4 τροχούς μέσα από ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων κι ένα σύστημα τετρακίνησης Torque On Demand, μεταβαλλόμενης κατανομής ροπής εμπρός-πίσω. Το πίσω διαφορικό κλειδώνει ενώ το εμπρός είναι Torsen για τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση. Υπάρχουν 6 διαφορετικά οδηγικά προγράμματα, που καλύπτουν όλες τις εδαφικές συνθήκες.

Το νέο Raptor κοστίζει στις ΗΠΑ $63.000. Τα αξίζει; Αφήστε να σας το πει ο Jonny Lieberman του Motor Trend, που έκανε τη δοκιμή του περιοδικού – με τη βοήθεια του Ken Block, βεβαίως, βεβαίως…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο, εξωφρενικό video του Ken Block

[Πηγή: Motor Trend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube