Επιστρέφει το VW Golf Country!

Επιστρέφει το VW Golf Country!

Πολύ πριν από τη μόδα των SUV, το 1990, η Volkswagen προσέφερε ήδη το απολαυστικό VW Golf Country. Αυτή η off-road εκδοχή δεν είχε συνέχεια. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα…

Το 1990 η Volkswagen ήρθε να προσθέσει στην γκάμα της μια σκληροτράχηλη εκδοχή του best-seller της, το VW Golf Country. 

Επρόκειτο για μια τετρακίνητη παραλλαγή του Golf, που προήλθε από την έκδοση Syncro (1986) που (ξανά)πέρασε από τα χέρια των Αυστριακών ειδικών στο χώμα, της Steyr-Puch.

Το σύγχρονο VW Golf Country που φτιάχνει η γερμανική Delta4x4 πλησιάζει τα 100 χιλιάρικα

Η εταιρεία από το Gratz έβαλε λοιπόν στο Golf ενισχυμένη και υπερυψωμένη ανάρτηση που έδωσε στο αυτοκίνητο αέρα 18 πόντων. Το αμάξωμα τροποποιήθηκε επίσης κατάλληλα για να αντεπεξέλθει εκτός ασφάλτου, με προστατευτική σχάρα εμπρός από το καπό, γλίστρες στο κάτω μέρος και ρεζέρβα στην πίσω πόρτα. Όσο για το μοτέρ ήταν το καταλυτικό 1.800άρι, με ψεκασμό και 98 άλογα.

VW Golf Country

Η ιδέα και η εφαρμογή της ήταν καλή, αλλά όλες αυτές οι τροποποιήσεις έθεσαν εν αμφιβόλω τη δυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου. Αφενός λόγω του υψηλότερου κέντρου βάρους και αφετέρου λόγω απόδοσης, καθώς το πρόσθετο βάρος ήταν σημαντικό.  απόδοση (λόγω του σημαντικού πρόσθετου βάρους.

Από την άλλη και παρά αυτές τις τροποποιήσεις, το VW Golf Country δεν ήταν τελικά και τόσο επιδέξιο έξω από την άσφαλτο, κυρίως λόγω των κλασικών ελαστικών all season. Τελικά, τα μειονεκτήματα έπεσαν βαριά στην πλάστιγγα, με τη Volkswagen να καταφέρνει να πουλήσει μόνο 7.735 αυτοκίνητα.

VW Golf Country

Το κόνσεπτ ενός Golf παντός εδάφους σιγά σιγά έσβησε… Μόλις το ’91. Για να επανέλθει πολύ αργότερα, στο στέισον VW Golf Variant στην έβδομη γενιά του αυτοκινήτου, που θα προσφερόταν για λίγο καιρό ως Alltrack.

Για κακή του τύχη όμως, τα SUV/crossocer είχαν ήδη ξεκινήσει να κερδίζουν σε δημοτικότητα, με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά το «σκληροτράχηλο» Golf να ξεχαστεί. Μέχρι σήμερα! Διότι εν έτει 2023 μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο Volkswagen Golf Country.

VW Golf Country by Delta4x4

Το νέο Volkswagen Golf Country όμως δεν είναι πρότζεκτ του μητρικού Wolfsburg, αλλά δημιούργημα της Delta4x4. Για αυτή τη σύγχρονη ερμηνεία του όρου «Country», ο ειδικός εκτός ασφάλτου από το Pfaffenhofen an der Glonn στη Γερμανία, βασίζεται στο πιο πρόσφατο VW Golf R που χρησιμοποιεί τον δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με τους 300 ίππους.

Μια πέρα για πέρα λογική επιλογή, καθώς το Golf R είναι το μόνο Volkswagen Golf VIII που εξακολουθεί να έχει τετρακίνηση 4Motion.

VW Golf Country by Delta4x4

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα δείγμα αυτού του νέου Volkswagen Golf Country, αλλά η Delta4x4 σκοπεύει να το κατασκευάζει σε περιορισμένη παραγωγή. Μόλις πάρει 25 παραγγελίες, η Delta4x4θα θα βάλει εμπρός τη γραμμή.

Μην νομίζετε βέβαια ότι θα τη βγάλετε φθηνά, καθώς οι Γερμανοί χρεώνουν περίπου 35.000 ευρώ μόνο για τη μετατροπή του VW Golf R σε Country. Και αυτό δεν περιλαμβάνει το Golf R που θα χρησιμεύσει ως βάση για το Volkswagen Golf Country, διότι έτσι ο λογαριασμός ανεβαίνει για την Ελλάδα κατά  €57.700. Δηλαδή σύνολο, 92 χιλιάρικα!

VW Golf Country by Delta4x4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube