Ένα FΙΑΤ Panda αλλιώτικο από τα άλλα [video]

Ένα FΙΑΤ Panda αλλιώτικο από τα άλλα [video]

H Μ-Sport κατάφερε να παντρέψει ένα FIAT Panda με ένα αγωνιστικό Ford Fiesta R5 και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η βρετανική ομάδα αγώνων M-Sport που συμμετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) δημιούργησε κάτι ασυνήθιστο. Κατάφερε να σμίξει ένα κλασσικό FIAT Panda με τη πρώτη γενιά του αγωνιστικού Ford Fiesta R5.

To αποτέλεσμα; Ένα αγριεμένο λευκό FIAT Panda που κρύβει από κάτω του ένα τέρας. Για να χωρέσει μέσα του το αγωνιστικό σασί, το πλάτος του αυξήθηκε κατά 36 cm και τα τετραγωνισμένα του φτερά αποτίνουν φόρο τιμής στα αγωνιστικά του Group Β.

Fiat Panda

Ο κινητήρας προέρχεται από το αγωνιστικό Fiesta και είναι ένας τετρακύλινδρος 1,6 τούρμπο απόδοσης περίπου 300 PS και 500 Nm. H ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων.

Στο εσωτερικό του έχουν διατηρηθεί μόνο τα απαραίτητα. Οι πίσω θέσεις αποτελούν πια παρελθόν και στην θέση τους βρίσκεται η ρεζέρβα. Επιπλέον έχει τοποθετηθεί roll cage ομολογκασιόν FIA, αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα και ζώνη έξι σημείων.

Ίσως το «Pandamonium» να είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο όπου ένα FIAT Panda και ένα Fiesta R5 έχουν σμίξει κατά αυτόν τον τρόπο και όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί από την M-Sport.

Fiat Panda

Όμως, η ίδια έχει δηλώσει πως έχει σκοπό να συνεχίσει τις ιδιαίτερες δημιουργίες σαν αυτή οι οποίες θα έχουν αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρον. 

Θυμίζουμε ότι ήδη η βρετανική ομάδα βάζει τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό Puma που θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα WRC το 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube