Ένα Audi R8 για να ξεκινάς το 0-100 km/h με το «2»

Ένα Audi R8 για να ξεκινάς το 0-100 km/h με το «2»

H Wheelsandmore προχώρησε σε μια φινετσάτη αισθητική βελτίωση του R8 και του άλλαξε τον αδόξαστο με ένα Stage 3 στα μηχανολογικά

Μην σας ξεγελά το όνομα. Ο βελτιωτής Wheelsandmore δεν περιορίζεται μόνο στην κοσμητική βελτίωση του νέου Audi R8 V10, όπως ίσως υπέθετε κάποιος.

Απόδειξη αυτό το «B3AST» που για να γίνει τέτοιο περνά μέσα από τρία στάδια βελτίωσης των επιδόσεών του. Τα πράγματα ξεκινούν από την ταπεινή ενίσχυση της ισχύος και της ροπής με 35 PS και 2,6 kgm για να σκαρφαλώσει στο Stage 2 στους 167 PS και στα 14,3 kgm.   

Περνώντας στο Stage 3 έχεις από χέρι 240 άλογα και 17,3 kgm παραπάνω από τα στοκ νούμερα, ανεβαίνοντας πια στο διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο μέγιστης ισχύος των 850 ίππων. Περιττό να αναφέρουμε βέβαια, ότι πέρα από την αρωγή του μοτέρ με ένα κιτ supercharger, έχουμε να κάνουμε ακόμη με σφυρήλατες μπιέλες και υψηλών επιδόσεων πιστόνια, και χειροποίητη εξάτμιση με valve-flap.

Η ολοκλήρωση του… Τ3ΡΑΤΟΣ γίνεται με μια ρυθμιζόμενη σε απόσβεση φουλ αγωνιστική ανάρτηση coilover με υδραυλική λειτουργία ανύψωσης του εμπρός άξονα για να ανεβαίνεις ράμπες, αλλά και σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος σε 20 ή 21 ίντσες, ντυμένες με λάστιχα Continental Sport Contact 5P.

Όσο για τις επιδόσεις; Η Wheelsandmore δεν έχει δώσει επίσημα κανένα νούμερο, αλλά με δεδομένο ότι ένα στοκ R8 V10 plus με 610 άλογα χρειάζεται 3,2” για το σπριντ 0-100 km/h, σε αυτή την περίπτωση των 850 PS μπορούμε να μιλάμε χαλαρά για κάτω από τρία δευτερόλεπτα και για τελική πάνω από 350 km/h. Με τις υγείες μας!

[Πηγή Wheelsandmore]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube