Επίσημο: Νέο Audi R8 Spyder V10 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Audi R8 Spyder V10 2017 [video]

Η σχεδίαση της οροφής του κουπέ R8 έδειχνε ότι εξ αρχής είχε προβλεφθεί το Spyder. Ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Η Audi αποκάλυψε και επισήμως το νέο Audi R8 V10 Spyder, αν και όσοι πιστοί συντονισμένοι δεν θα εκπλαγείτε.

Η Audi προσπάθησε πολύ να διατηρήσει τον βάρος χαμηλά, για αυτό κάθε σκέψη για οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από μία ελαφριά υφασμάτινη οροφή που ελέγχεται από έναν ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό απορρίφθηκε εξ αρχής. Ανοίγει και κλείνει σε 20”, ακόμη και με το αυτοκίνητο εν κινήσει, με ταχύτητα ως τα 50 km/h. Η οροφή ζυγίζει 44 κιλά και το συνολικό βάρος είναι 1.612 kg από 1.595 kg της κλειστής έκδοσης.

Το μονοκόκ σασί είναι κατασκευασμένο με την τεχνολογία Audi Space Frame και, όπως και στην κλειστή έκδοση, συνδυάζει το αλουμίνιο (σε ποσοστό 79,6%), με τμήματα από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Ζυγίζει 208 kg και η στρεπτική του ακαμψία σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι 50% καλύτερη.

Δείχνει ακόμη πιο επιθετικό στην όψη, καθώς είναι 1,4 cm πιο κοντό, εξίσου χαμηλό, αλλά 3,6 cm πιο φαρδύ από το παλιό.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος 5.2 V10 της Audi που κινεί και το κουπέ. Αλουμινένιος, με σφυρήλατα σωθικά, στροφάρει ως τις 8.700 rpm. Με σχέση συμπίεσης 12,7:1 και συνδυασμό άμεσου και έμμεσου ψεκασμού, αυλούς εισαγωγής μεταβλητού μήκους και διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, αποδίδει 540 άλογα και 55,1 kgm ροπή.

Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και βεβαίως, το quattro. Με ηλεκτροϋδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη, τοποθετημένο στο εμπρός διαφορικό. Αντίθετα με το προηγούμενο R8, εδώ δεν υπάρχει προκαθορισμένη κατανομή ροπής μεταξύ των δύο αξόνων. Το ποσοστό μπορεί να μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με τις συνθήκες. Το πίσω διαφορικό είναι μηχανικό μπλοκέ, ενώ υπάρχει και Torque Vectoring.

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά αλουμινένια ψαλίδια σε κάθε γωνιά. Σε συνδυασμό φυσικά με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μαγνητορροϊκά αμορτισέρ που ρυθμίζονται από το μενού του Audi Drive Select.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube