Η Toyota GT86 με το μοτέρ της Ferrari 458 επιτέλους ντριφτάρει [video]

Η Toyota GT86 με το μοτέρ της Ferrari 458 επιτέλους ντριφτάρει [video]

Παρακολουθήσαμε την κατασκευή της Toyota GT4586 βήμα βήμα. Καιρός ήταν να την απολαύσουμε να κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε.

Σε ποια περίπτωση μια Porsche 911 δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον; Όταν ο V8 μιας Ferrari 458 ουρλιάζει στο εμπρός μέρος μιας Toyota GT86 που ντριφτάρει δαιμονισμένα.

Ενώ άλλοι φτιάχνουν drift cars Ferrari 599 και Lamborghini Murcielago, άλλοι ξηλώνουν τα μοτέρ από τα ιταλικά supercars και τα βάζουν σε πιο ταπεινά μοντέλα φτιάχνοντας εξωφρενικά αγωνιστικά. Η περιπέτεια έλαβε μέρος ένα κρύο πρωινό στο Willow Springs, όταν ο Ryan Tuerk έκανε την πρώτη σοβαρή δοκιμή της Toyota GT86 με το μοτέρ από Ferrari 458 Italia. Το project, το οποίο παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται σε διάφορα στάδια, από το αρχικό κόψε ράψε της GT86 μέχρι τη στιγμή που πήρε μπρος για πρώτη φορά ο ιταλικός V8, ήταν κάθε άλλο παρά εύκολο. Καθώς υπήρχαν σοβαρές τεχνικές προκλήσεις. Που είχαν να κάνουν με την τοποθέτηση αλλά και τη ρύθμιση. Η ατμοσφαιρική φύση του μοτέρ σημαίνει ότι δεν έχει τη ροπή των τούρμπο κινητήρων των περισσότερων αγωνιστικών drift cars. Άρα δεν κρατά την πλαγιολίσθηση με το μισό γκάζι όπως το κάνουν άλλες αυτοκίνητα του είδους, συνεπώς απαιτεί διαφορετικό τρόπο οδήγησης.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale... με το πλάι [video]

Μία από τις προτεραιότητες των μηχανικών της Toyota στην σχεδίαση του μοντέλου ήταν το χαμηλό κέντρο βάρους και ο περιορισμός της αδράνειας του εμπρός μέρους. Για τον λόγο αυτό προτίμησαν τη συνεργασία με τη Subaru και τον επίπεδο κινητήρα, έναντι όποιας άλλης εναλλακτικής είχαν. Επειδή τους επέτρεψε να κατεβάσουν έναν πόντο το κέντρο βάρους στο εμπρός μέρος. Η τοποθέτηση ενός μεγάλου και ψηλού V8 έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή τη φιλοσοφία.

Στο video που βλέπουμε η GT4586 ντριφτάρει σε μια όμορφα συγχρονισμένη χορογραφία με ένα Nissan 370Ζ το οποίο οδηγεί ο Chris Forsberg, τρεις φορές πρωταθλητής στη Formula Drift.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube