Chris Forsberg για τρίτη φορά πρωταθλητής Formula Drift [video]

Chris Forsberg για τρίτη φορά πρωταθλητής Formula Drift [video]

Το Formula Drift World Championship έχει το βασιλιά του, καθώς ο Chris Forsberg κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του.

Στα 12 χρόνια φαγούρας με το ντριφτ, από τότε που θεσμοθετήθηκε το Formula Drift World Championship, ποτέ δεν υπήρξε άλλη φορά που ένας ντρίφτερ κατέκτησε το πρωτάθλημα τρεις φορές.

Μέχρι τώρα. Διότι ο Chris Forsberg έχει την τιμή να είναι ο πρώτος. Αυτή την εβδομάδα στο Irwindale Speedway στην California, ο ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τον τρίτο τίτλο του και μπήκε στην Ιστορία ως ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του ντριφτ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι βλέπει ο οδηγός του Nissan 370 των 1.000 PS ντριφτάροντας παράλληλα; [video]

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Forsberg κατάφερε να διασφαλίσει τον τίτλο χωρίς να κερδίσει ούτε ένα γύρο του φετινού πρωταθλήματος, από τους εννέα της σεζόν 2016. Ο Fosberg έφερε το Nissan 370Z των 1.000 ίππων έξι συνεχόμενες φορές στο βάθρο, αλλά καμία στο κορυφαίο σκαλί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επαγγελματίας ντρίφτερ + βαν Nissan NV3500 = Απόλαυση [video]

Προφανώς αυτό συνέβη όχι διότι δεν γνωρίζει πώς να κερδίσει έναν αγώνα. Εξάλλου με εννέα νίκες στο ενεργητικό του ισοφαρίζει τον Sam Hubinette για τον τίτλο του πολυνίκη του θεσμού. Αλλά η τελευταία νίκη του ήταν μόλις το 2014 στο Long Beach. Και τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με τους βαθμούς, με άλλα λόγια χάρη στη σταθερότητα της απόδοσής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ευθυγράμμισέ το για ντριφτ [video]

Οι δύο προηγούμενοι τίτλοι του Forsberg ήρθαν το 2009 και το 2014. Ο Hubinette και ο Tanner Foust έχουν κατακτήσει δύο τίτλους, ενώ ο Daigo Saito έναν στα American Series και δύο στην Ασία. Αλλά είναι ο Forsberg που κατέκτησε τον τρίτο τίτλο, περνώντας εμπρός και αφήνοντας τους αντιπάλους του σε ένα σύννεφο από καπνισμένα λάστιχα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube