DTE Systems: 410 άλογα για το νέο Audi RS3

DTE Systems: 410 άλογα για το νέο Audi RS3

H DTE Systems παρουσίασε το νέο πρόγραμμα tuning chip για το Audi RS3, με 43 επιπλέον άλογα και έγκριση TÜV.

Τα τζιμάνια του «τσιπώματος» στην DTE Systems επέστρεψαν με ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα κομμένο ραμμένο για το ήδη ισχυρότατο Audi RS3, που δοκιμάζουμε στη Γερμανία στο DRIVE που βρίσκεται ήδη στα περίπτερα.

Να θυμίσουμε ότι το Audi RS3 με την ECU στη στοκ διαμόρφωση βγάζει 367 άλογα και 47,4 χιλιογραμμόμετρα. Ήρθε λοιπόν η DTE Systems και καταθέτοντας την τεχνογνωσία της στο chip tuning ανέβασε ακόμα περισσότερο τον 2,5λιτρο με τους πέντε κυλίνδρους. Η επέμβασή της ανέβασε τη μέγιστη ισχύ κατά 43 άλογα, φτάνοντας τους 410 PS, ενώ τη μέγιστη ροπή κατά 9,4 kgm, φτάνοντάς την στα 56,8 kgm.

Με τα παραπάνω άλογα, το Audi RS3 χρειάζεται 1,1 δευτερόλεπτα λιγότερα για να ανέβει από τα 100 στα 160 km/h. Κέρδος που επιτεύχθηκε με το σύστημα PowerControl SNT που συνδέθηκε με τον κύριο αισθητήρα της ECU, την πίεση του τούρμπο και την πολλαπλή εισαγωγής. Τα εισερχόμενα δεδομένα επεξεργάζονται, βελτιστοποιούνται και στη συνέχεια διαβιβάζονται στην ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ για αν πετύχει αυτή τη σημαντική αύξηση στην απόδοση.

Παρόμοιο πρόγραμμα αύξησης στην ισχύ μέσω του PowerControl SNT tuning chip, που είναι μάλιστα και εγκεκριμένο από τον TÜV, είναι διαθέσιμο για μια ευρεία γκάμα από Audi και Porsche, περιλαμβανομένων RS Q3, RS6 και RS7, S4 και S5, Macan S και Turbo, Cayenne S και GTS, και την Panamera S.   

[Πηγή DTE Systems]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube