Porsche: Νέα βασική έκδοση κινητήρα και έκδοση GTS για την Cayenne [video]

Porsche: Νέα βασική έκδοση κινητήρα και έκδοση GTS για την Cayenne [video]

Οι δύο νέες εκδόσεις του μεγάλου SUV της Porsche θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Los Angeles.

Η Porsche προχώρησε σε αποκάλυψη δύο νέων εκδόσεων της Cayenne, της βασικής V6 και της GTS.

H GTS ξεχωρίζει αισθητικά από τις άλλες εκδόσεις χάρη στην προσθήκη του σπορ πακέτου που περιλαμβάνει εντονότερα φτερά και σπορ προφυλακτήρες και μαρσπιέ. Ακόμα, τα φώτα είναι σκουρόχρωμα, οι ζάντες 20”, η εξάτμιση πιο ελεύθερη και τα φρένα υψηλών επιδόσεων, ενώ η σπορ ανάρτηση χαμηλώνει την Cayenne GTS κατά 20 ή 24 mm, ανάλογα τον τύπο της ανάρτησης (απλή ή αερανάρτηση).

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι μικρότερου βεληνεκούς και αφορούν τα σπορ καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό δέρματος και alcantara.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα Cayenne GTS είναι twin-turbo V6 3.6 με απόδοση 440 ίππους και χαρίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,2 sec (5,1 sec με Sport Chrono Package). Η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 262 km/h.

Η άλλη νέα έκδοση της Cayenne αφορά την βάση της γκάμας. Η νέα ατμοσφαιρική 3.6 V6 αποδίδει 300 ίππους και συνδυάζεται με 8άρι κιβώτιο Tiptronic S, και επιταχύνει το μεγάλο SUV από στάση στα 100 km/h σε 7,7 sec και μέχρι τα 230 km/h. Επιπλέον, η νέα Cayenne V6 διαθέτει σύστημα stop/start που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μειώνει την μέση κατανάλωση κατά 0,7 lt/100 km και την εκπομπή C02 κατά 21 gr/km.

Οι δύο νέες εκδόσεις της Cayenne θα ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2015.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube