Δείτε ό,τι βλέπει ο οδηγός του Nissan 370Z των 1.000 PS ντριφτάροντας παράλληλα [video]

Δείτε ό,τι βλέπει ο οδηγός του Nissan 370Z των 1.000 PS ντριφτάροντας παράλληλα [video]

Δείτε τους Chris Forsberg και Geoff Stoneback με δύο πανομοιότυπα Nissan 370Z V8 σε μια «ποιητική τιμωρία» των ελαστικών τους.

Ένα νορμάλ Nissan 370Z έχει κάτω από το καπό έναν «ταπεινό» 3,7λιτρο V6 με 328 PS. Ενώ ακόμη και στην τελευταία αναβάθμιση της έκδοσης Nismo, η μέγιστη ισχύς μόλις που εναβαίνει στους 355 PS.

Ένα μοτέρ ικανό να το κάνει ένα καλό σπορ αυτοκίνητο, παρόλο που έχει να φρεσκαριστεί από το 2013 (370Z Nismo το 2015), facelift που δεν εμπεριείχε σημαντικές αλλαγές από τότε που παρουσιάστηκε η γενιά αυτή, το 2009. Αλλά όταν η Nismο αποφασίζει να βάλει το χεράκι της και να μετατρέψει το370Z σε drift car, τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Ειδικά όταν στη θέση του V6 μπαίνει ένας 5,7λιτρος V8 που ουρλιάζει. Μια μοτερούκλα που με το κατάλληλο tuning ανεβάζει μια χιλιάδα άλογα και μετατρέπει το 370Z σε μια σοβαρή μηχανή ντρίφτινγκ.

Στο κλιπάκι, οι Chris Forsberg και Geoff Stoneback φέρνουν τα αυτοκίνητά τους στο Road Atlanta για ένα παράλληλο ντρίφτινγκ. Και με αυτό το in-car βιντεάκι, μας δείχνουν πώς γίνεται το παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντάς μας κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα τα, το να ντριφτάρεις με ένα 370Z V8 με 1.000 άλογα είναι κα-τα-πλη-κτι-κό. Δεύτερον, όταν ντριφτάρεις το κοντινότερο δυνατόν στο ταίρι σου είναι μια σύνθεση ανταγωνιστικού ντρίφτινγκ και σφόδρα πιο εντυπωσιακή όταν τη βλέπεις από τη θέση του οδηγού.

Και πιστέψτε μας, οι ικανότητες που απαιτεί είναι τεράστιες. Απολαύστε το!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube