Castagna Milano Tender 2, βασισμένο στο ηλεκτρικό FΙΑΤ 500

Castagna Milano Tender 2, βασισμένο στο ηλεκτρικό FΙΑΤ 500

Συνηθισμένη σε μπαρόκ μετασκευές, η Castagna Milano εξετάζει την περίπτωση ενός 500e για να αναβιώσει τον μύθο του FIAT Jolly με το Tender 2.

Castagna Milano Tender 2

Όσοι δεν γνώριζαν το Ghia FΙΑΤ 500 και 600 Jolly μπόρεσαν πρόσφατα να το ανακαλύψουν χάρη στο FΙΑΤ Topolino και Topolino Dolcevita

Ξαδέρφι του Citroën Ami, το μικρό ιταλικό αυτοκίνητο υιοθετεί το στιλ του διάσημου προκατόχου του. Το τελευταίο αποτέλεσε επίσης πηγή έμπνευσης για την Castagna Milano, η οποία λανσάρει τη νέα έκδοση του Tender 2.

H Castagna Milano λέει ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ιδιοτροπίες των πελατών του Tender 2, με την προϋπόθεση ότι έχουν παχύ πορτοφόλι

Castagna Milano Tender 2

Με αρχικό λανσάρισμα το 2008, το Tender 2 είναι πλέον θεσμός για τον Ιταλό καροσερίστα. Το νέο FIAT 500e δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα και δέχτηκε τις περιποιήσεις της Castagna Milano, για να μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο παραλίας. 

Ως συνήθως, το αυτοκίνητο έχει απογυμνωθεί εντελώς. Χάνει έτσι την οροφή, τις πόρτες, τις κολόνες, ακόμα και την πόρτα του χώρου αποσκευών του. Η ναυτική έμπνευση είναι αναπόφευκτη, με ξύλινους καπλαμάδες που θυμίζουν το διάσημο Riva.

Το FIAT 500e για την περίπτωση φόρεσε νέα αυθεντικά καθίσματα… BMW, ντυμένα με «υπεύθυνη» ταπετσαρία, όπως θέλει να επισημαίνει ο καροσερίστας. 

Castagna Milano Tender 2

Τα μηχανικά μέρη του Tender 2 είναι απολύτως πανομοιότυπα με αυτά του 500e που χρησιμεύει ως βάση του. Υπάρχει επομένως ένα ηλεκτρομοτέρ 118 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία με καθαρή χωρητικότητα 37,3 kWh. 

Η αυτονομία, που αναμφίβολα θυσιάζεται από τη σχετική αεροδυναμική του αμαξώματος, δεν είναι πλέον σημαντική γι’ αυτό το αυτοκίνητο «πόλης».

Μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο ένα αντίγραφο. Ως συνήθως, η Castagna Milano λέει ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ιδιοτροπίες των πελατών, με την προϋπόθεση ότι έχουν πλούσιο πορτοφόλι. Αν και δεν κοινοποιούνταν η τιμή του Tender 2, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φτάνει στα ύψη!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube