FIAT Topolino και FIAT Topolino Dolcevita, το ami αλ’ Ιτάλια [videos]

FIAT Topolino και FIAT Topolino Dolcevita, το ami αλ’ Ιτάλια [videos]

Το Citroën Ami έχει ξάδερφο στην Ιταλία, για την ακρίβεια δύο ξαδέρφια: Το «κλειστό» FIAT Topolino και το «ανοιχτό» FIAT Topolino Dolcevita. Και μπορείς να τα αγοράσεις με τρία «κλικ» σε ένα μόνο χρώμα.

Τα FIAT Topolino και FIAT Topolino Dolcevita θα λανσαριστούν από το 2024, σε ένα μόνο χρώμα, το Verde Vita, με ένα και μοναδικό σχέδιο σε ζάντες και ένα -το ίδιο- εσωτερικό. Ωστόσο, θα υπάρχουν επιλογές εξατομίκευσης. 

Το ηλεκτρικό FIAT Topolino με το μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα προέρχεται από το Citroën Ami, αλλά με στιλιστικό κασέ που θυμίζει τα μοντέλα της τορινέζικης φίρμας από τη δεκαετία του ’50 και του ’60.

FIAT Topolino και FIAT Topolino Dolcevita

Και είναι όχημα «άνευ αδείας» με τελική περιορισμένη στα 45 km/h, αλλά και προσβάσιμο για οδήγηση από την ηλικία των 16 ετών. Αναμφίβολα ένα αυτοκίνητο για την κίνηση μέσα σε ειδικά αστικά hub μικροκινητικότητας και όχι για κίνηση όπου δη στην πόλη -κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει στην Αθήνα με το Ami.

Τα FIAT Topolino και FIAT Topolino Dolcevita των 2,53 μέτρων έχει αυτονομία έως και 75 km χάρη στην μπαταρία των 5,4 kWh. Η επαναφόρτιση γίνεται σε λιγότερο από τέσσερις ώρες σε οικιακή πρίζα, χάρη σε ένα μακρύ ενσωματωμένο καλώδιο. 

Η πρακτικότητα και ο χώρος στην καμπίνα βελτιστοποιείται από τα δύο μη ευθυγραμμισμένα καθίσματα. Και οι δύο εκδόσεις του FIAT Topolino διαθέτουν «στρατηγικούς» αποθηκευτικούς χώρους με συνολικό χώρο 63 λίτρων για τσάντες και μικροπράγματα. Έτσι, είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας βαλίτσ(ούλας) μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού.

Και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με την πίσω σχάρα, Dolcevita Box. Υπάρχουν και καθρέφτες με ρετρό εφέ νίκελ. Το «κάμπριο» FIAT Topolino δεν έχει πόρτα, αλλά κορδόνια ενώ το «μπερλινάκι» διαθέτει αλεξήλιο οροφής. 

Παρά το μοναδικό πράσινο χρώμα, το FIAT Topolino μπορεί να εξατομικευτεί με τον στιλ της ιταλικής Ριβιέρας. Έτσι, η κλειστή έκδοση μπορεί να υποδεχθεί ένθετα με εφέ ξύλου. Για την ανοιχτή έκδοση Dolcevita, η FIAT προσφέρει αυτοκόλλητα οροφής, περιλαμβανομένου ενός που απεικονίζει τις ρίγες μιας τέντας για παραλία.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν πέντε αντικείμενα που μπορούν να ολοκληρώσουν το αυτοκίνητο: Μια ευρύχωρη τσάντα για τη σχάρα αποσκευών, ένας ανεμιστήρας USB, ένα ηχείο Bluetooth, ένα θερμός για ζεστά ή κρύα ποτά και δύο καλύμματα καθισμάτων που μετατρέπονται σε πετσέτες θαλάσσης. Προφανώς με το χρώμα Verde Vita. 

Τα FIAT Topolino και Topolino Dolcevita μπορούν να παραγγελθούν ηλεκτρονικά από το 2024, με τη FIAT να υπόσχεται μια αγορά με «τρία κλικ». Θα υπάρχει μια φόρμουλα αγοράς με μηνιαία πληρωμή προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις δυνατότητες του κοινού-στόχου της ιταλικής εταιρείας: (Πολύ) νεαροί ή και λιγότερο, αλλά πάντως κάτοικοι πόλεων.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube