Βελτιωμένο Audi RS5-R Sportback από την ABT Sportsline

Βελτιωμένο Audi RS5-R Sportback από την ABT Sportsline

530 PS από τον twin-turbo V6 κινητήρα

Η ABT Sportsline παρουσίασε ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για το Audi RS5 Sporback, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων στα μηχανικά μέρη και ένα πλήρες bodykit.

Χάρη στις επεμβάσεις των τεχνικών της ABT, ο twin-turbo V6 κινητήρας 2,9 λίτρων αποδίδει πλέον 530 PS (+80 PS) και 690 Nm (+90 Nm) ροπής. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του RS5+ Sportback όμως η αντίστοιχη δίθυρη coupe εκδοχή του ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100km/h σε 3,6" και πιάνει τελική ταχύτητα 280 km/h.

Για ακόμα καλύτερο κράτημα, η ανάρτηση απέκτησε ρυθμιζόμενα καθ'ύψος αμορτισέρ και σπορ stabilizers και στους δύο άξονες.

ABT Sportsline

Αισθητικά το RS5 Sportback επωφελείται από τις ανθρακονημάτινες προσθήκες που είδαμε και στο RS5-R Coupe της ABT. Τα νέα μέρη περιλαμβάνουν ένα μεγαλύτερο splitter, πρόσθετα πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, διαφορετική γρίλια, πλευρικά μαρσπιέ, νέο διαχύτη, μεγαλύτερη αεροτομή και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης (διαμέτρου 102mm). Την εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες ABT SPORT GR 21" που φορούν ελαστικά 275/25 ZR21.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ανθρακονημάτινο λεβιέ ταχυτήτων, βάσεις των καθισμάτων από ανθρακονήματα και τα εμβλήματα της ABT στα πατήματα των μαρσπιέ και τα φώτα εισόδου.

Το Audi RS5-R Sportback θα παραχθεί σε μόλις 50 αντίτυπα. Από πλευράς τιμής, το αντίστοιχο πακέτο για το RS5 Coupe κοστίζει 29.900 ευρώ και 3.200 ευρώ για την τοποθέτηση χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνουμε το κόστος του οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Audi RS4+ από την ΑΒΤ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube