Αυτό το VW Golf II GTI θα γίνει πραγματικότητα

Αυτό το VW Golf II GTI θα γίνει πραγματικότητα

Ίσως το πιο υπερβολικό bodykit που έχουμε δει ποτέ σε Golf δεύτερης γενιάς.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Khyzyl Saleem, γνωστός για τα φωτορεαλιστικά τρισδιάστατα μοντέλα με ευφάνταστα bodykit που δημοσιέυει στα διαδικτυακά προφίλ του, ανακοίνωσε πως το τελευταίο του δημιούργημα που βασίζεται στο VW Golf II GTI (1984-1992) θα κατασκευαστεί σε μορφή πρωτοτύπού!

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του σχεδιαστή, θα συνεργαστεί με τις εταιρείες JP Performance και Prior Design για την υλοποίηση αυτού του project.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το Golf II έχει γίνει κυριολεκτικά αγνώριστο χάρη στο άκρως επιθετικό (και υπερβολικό) αεροδυναμικό πακέτο. Στο εμπρός μέρος ο προφυλακτήρας απέκτησε ένα μεγάλο σπλίτερ που μοιάζει να γλύφει το έδαφος, τα κυρίως φώτα έχουν αντικατασταθεί από LED, η γρίλια περιβάλλεται από κόκκινη ρίγα ενώ τα γωνιώδη φτερά έχουν αυξήσει κατά πολύ το πλάτος του αμαξώματος καλύπτοντας τα φαρδύτερα μετατρόχια.

VW Golf GTI widebody

Οι προεκτάσεις των μαρσπιέ με αεροδυναμικά πτερύγια και τα υπερβολικά φουσκωμένα πίσω φτερά με εισαγωγές αέρα, μοιάζουν να βγήκαν από WTCC. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια τεράστια φτερούγα οροφής, αεροτομές στη θέση του πίσω παρμπρίζ, λευκά φώτα, κομμένο προφυλακτήρα που αφήνει ακάλυπτα τα θηριώδη ελαστικά (κάτι που ίσως δε χρειαζόταν) και δύο κεντρικά τοποθετημένες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Όπως διακρίνουμε από τα παράθυρα, στο εσωτερικό κυριαρχούν οι καρώ επενδύσεις που είναι διαχρονικά συνδεδεμένες με το Golf GTI.

Δεν ξέρουμε πως σας φαίνεται το δημιούργημα της φαντασίας του Khyzyl Saleem, όμως θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η μετάβαση από τον ψηφιακό κόσμο σε πραγματικό αυτοκίνητο. Ελπίζουμε πάντως όσοι εμπλακούν στη δημιουργία του να μεριμνήσουν και για ανάλογες επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη, καθώς μια τέτοια εμφάνιση με το εργοστασιακό 16V μοτέρ 1,8 λίτρων απόδοσης 129 PS θα ήταν τουλάχιστον γελοία. 

[Πηγή: Khyzyl Saleem / the_kyza μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube