Αυτό είναι το ηλεκτρικό Renault 5 Ε-Tech Cabriolet [video]

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Renault 5 Ε-Tech Cabriolet [video]

Ένα κάμπριο Renault 5 e-Tech θα απαιτούσε ιλιγγιώδες κόστος εξέλιξης και παραγωγής, ειδικά για ένα τόσο εξειδικευμένο μοντέλο. Αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να φανταζόμαστε πώς θα έμοιαζε.

Είτε το Renault 5 είτε το Super 5 (ευρύτερα γνωστό ως Renault Supercinq) και τα δύο τα είδαμε κάποια στιγμή και σε κάμπριο. Αλλά πάντα από υπεργολάβους καροσερίστες και ανεξάρτητους από την τότε Régie.

Μετρήστε! LM Sovra, Cleveland, EBS, Gruau… Αναμφίβολα με την πιο γνωστή έκδοση να είναι η «Belle-île» του Groupe Gruau που πέρασε δεν πέρασε τα 700 αυτοκίνητα.

Και γιατί να μην περιδιαβαίνεις στην εξοχή, χωρίς οροφή και με την ησυχία που θα σου προσέφερε ένα ηλεκτρικό κάμπριο, όπως το Renault 5 Ε-Tech Cabriolet;

Renault 5 Ε-Tech Cabriolet by Theottle

Θα είναι λοιπόν κάτι αντίστοιχο δυνατό και σήμερα με βάση το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Renault 5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης; Θεωρητικά, ναι! Ακόμη και το πολύ δραστήριο Groupe Gruau, με εξειδίκευση στα επαγγελματικά, που ανάμεσα σε δύο διθέσια βαν Tesla Model Y θα μπορούσε να στριμώξει την παραγωγή ενός Renault 5 Ε-Tech Cabriolet, μια τέτοια πιθανότητα θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη.

Γιατί; Διότι τα τελευταία χρόνια, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, η τάση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η απλοποίηση των προσφερόμενων αμαξωμάτων. Γεγονός που έχει εξοβελίσει τα 3θυρα μοντέλα από την γκάμα των κατασκευαστών, οπότε απουσιάζει πλέον η βάση για ένα δυνητικό κάμπριο. Επιπλέον, η μόδα των κουπέ-κάμπριο δείχνει να έχει εξαφανιστεί όσο γρήγορα εμφανίστηκε.

Renault 5 Ε-Tech Cabriolet by Theottle

Βέβαια, όλες αυτές οι βιομηχανικές αναστολές δεν μπορούν να βάλουν φρένο ούτε στη φαντασία ούτε στα όνειρα. Και γιατί να μην περιδιαβαίνεις στην εξοχή, χωρίς οροφή και με την ησυχία που θα σου προσέφερε ένα ηλεκτρικό κάμπριο; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Theottle, μάστορας του ψηφιακού μεταμορφωτικού ντιζάιν, και έπιασε τα «κοπίδια», τα «ψαλίδια» και τις «βούρτσες» του, και ξεσκέπασε το Renault 5 Ε-Tech. Πώς; Μας το δείχνει ακριβώς στο videάκι του..
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube