Audi S8 με 700 PS από την ABT Sportsline

Audi S8 με 700 PS από την ABT Sportsline

Η ΑΒΤ προσφέρει βελτιωτικό πακέτο για το S8 χωρίς να αλλοιώνει τη διακριτική εμφάνιση της λιμουζίνας.

Πριν από ένα χρόνο, η Audi παρουσίασε τη νέα γενιά του S8 και δεδομένου του ότι ένα RS8 δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της εταιρείας, όλοι πιστέψαμε πως αυτή θα ήταν η ισχυρότερη έκδοση της λιμουζίνας. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ABT Sportsline όμως, φαίνεται πως έχει άλλη άποψη, καθώς παρουσίασε σήμερα τη δική του εκδοχή του S8 με απόδοση 700 PS!

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στο ABT Engine Control, ο γνωστός twin-turbo V8 4.0 TFSI της Audi αποδίδει πλέον 700 PS (+129 PS) και 880 Nm (+80 Nm) με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro. Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4" (!) ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 270 km/h. Φυσικά, παραμένει η ενεργή ανάρτηση, τα πέντε προγράμματα οδήγησης, το σύστημα τετραδιεύθυνσης και τα κεραμικά φρένα.

Audi S8 by ABT

Μπορεί το S8 της ABT να έχει επιδόσεις εφάμιλλες των ταχύτερων σπορτσκαρ, όμως αισθητικά διατηρεί χαμηλό προφίλ. Οι μοναδικές προσθήκες του βελτιωτικού οίκου είναι οι νέοι τροχοί διαμέτρου 20" ή 21" με πέντε ακτίνες (FR) ή δέκα ακτίνες (GR), και η διακριτική αεροτομή από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος. Κατά τα άλλα έχουμε το εργοστασιακό αεροδυναμικό πακέτο με τη διαφορά πως όλες οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες εδώ είναι βαμμένες σε μαύρη απόχρωση - όπως και η γρίλα - και φυσικά τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που πλαισιώνουν τον διακριτικό πίσω διαχύτη.

Έτσι, μόνο οι γνώστες θα αντιληφθούν πως αυτό που τους προσπέρασε δεν είναι μια τυχαία λιμουζίνα, αλλά ένα υπερπολυτελές σπορτσκαρ με 700 PS διαθέσιμους στο δεξί πεντάλ, αναγνωρίζοντας το S8 από τα ειδικά εμβήματα εμπρός και πίσω.

ABT Audi S8

Στο εσωτερικό, οι επεμβάσεις είναι εξίσου προσεκτικές με το έμβλημα της ABT στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Η ABT δεν ανακοίνωσε το κόστος των μετατροπών το οποίο έχει λιγοστή σημασία για τους κατόχους ενός S8 που ενδιαφέρονται για το κάτι παραπάνω από πλευράς επιδόσεων και sex appeal. Εξάλλου, η ναυαρχίδα της Audi είναι ένα από τα λίγα οχήματα που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις σαν τον Transporter όταν κάθεσαι πίσω από το τιμόνι της.

[Πηγή: ABT Sportsline]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube