Επίσημο: Νέο τοπ Audi S8 με 570 άλογα

Επίσημο: Νέο τοπ Audi S8 με 570 άλογα

Η νέα ναυαρχίδα της Audi, το S8 φορά 4λιτρο υβριδικό κινητήρα και είναι στάνταρ τετρακίνητο και τετραδιεύθυντο.

Το νέο Audi S8 αποκαλύφθηκε πριν από το επίσημο λανσάρισμά του αργότερα μέσα στο 2019. Η νέα πολυτελής σπορ μπερλίνα του Ingolstadt φορά διτούρμπινο 4λιτρο κινητήρα V8 με 48βολτη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση quattro. 

Τα νούμερα των επιδόσεων αναμένονται να πιστοποιηθούν, αλλά η εταιρία έχει κάνει ήδη γνωστό ότι το S8 αποδίδει 570 άλογα και 800 Nm, οπότε ο αναμενόμενος χρόνος για το «επικοινωνιακό» σπριντ των 0-100 km/h είναι γύρω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα.

Audi S8

Το S8 φορά στάνταρ την ανάρτηση που η Audi ονομάζει «predictive active suspension», η οποία διαχειρίζεται κάθε τροχό ανεξάρτητα, προκειμένου να βελτιώνει την άνεση και τον έλεγχο των κινήσεων του αυτοκινήτου. Υπάρχουν πέντε ξεχωριστά οδηγικά προγράμματα, περιλαμβανομένου του νέου «Comfort+» που περιορίζει την κλίση στις στροφές μέχρι τις τρεις μοίρες.

Το σύστημα της τετραδιεύθυνσης έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο του αμαξώματος, μειώνοντας τον κύκλο στροφής σε χαμηλή ταχύτητα και βελτιώνοντας τη κατευθυντικότητα και τη σταθερότητα στο ταξίδι. Όπως και η predictive active suspension, η τετραδιεύθυνση είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα του S8. Στα προαιρετικά στοιχεία του εξοπλισμού να σημειώσουμε τα κάρμπον κεραμικά φρένα.

Audi S8

Οπτικά, το S8 ξεχωρίζει από το Α8 με τους ογκωδέστερους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και την 4μπουκη εξάτμιση. Όπως και στα νέα S6 και S7, οι αγοραστές μπορούν επίσης να εξατομικεύσουν το S8 τους, μέσω ενός μαύρου κοσμητικού πακέτου, το οποίο μετατρέπει μεγάλο μέρος της νικελένιας διακόσμησης του στάνταρ S8 σε σκούρα.

Audi S8

Στο εσωτερικό του, το S8 διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα –φυσικά δερμάτινα, καθώς και το γνωστό μας σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τις δύο οθόνες, το MMI. Ένα infotainment που ενσωματώνει τη φωνητική αρωγή του Alexa της Amazon, καθώς και με μια συγκεκριμένη διάταξη εμφάνισης «S-performance» για τις κλήσεις Virtual Cockpit. Φυσικά υπάρχει ασύρματη υποστήριξη για Apple CarPlay και για Android Auto.

Audi S8

Η τιμή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί για την ελληνική αγορά, αλλά δεδομένου ότι ένα A8 50 TDI MHEV quattro tiptronic κοστίζει 107 χιλιάδες ευρώ, εκτιμούμε ότι μπορεί να ανέβει ακόμα και πάνω από τα 200 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube