Άγριος συνδυασμός Beetle και Corvette

Άγριος συνδυασμός Beetle και Corvette

Αυτή η παρά φύση αυτοκινητική μίξη, που μόνο στο Αμέρικα θα μπορούσε να συμβεί, μπορεί να γίνει δική σας για 15 χιλιάδες ευρώ.

Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς το έφτιαξε αυτό το αυτοκίνητο ο τύπος, αλλά μας γεμίζει χαρά που υπάρχει μια τέτοια κατασκευή.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο μοιάζει με την πρώτη ματιά σαν ένα φουσκωμένο Volkswagen Beetle του 1971, αλλά τα φαινόμενα απατούν. Προφανώς και έχει μπόλικα εξαρτήματα από Beetle, αλλά από κάτω είναι περισσότερο Corvette C4 απ’ ό,τι φαντάζεστε. Προέρχεται από τον υπέροχο, παράξενο κόσμο του eBay με ένα «Buy It Now price of $17,000» και καμία προσφορά μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Και είναι ένα από τα πιο αλλόκοτα πρότζεκτ που έχουμε συναντήσει τελευταία.

Ο πωλητής του λέει ότι το αυτοκίνητο στηρίζεται σε ένα custom σωληνωτό πλαίσιο, με αμάξωμα 23 πόντους πιο φαρδύ από ένα Beetle του 1971. Η εμπρός και η πίσω ανάρτηση προέρχονται από Corvette C4, όπως και το 5,7λιτρο μοτέρ V8 με τα 405 άλογα. Ενδιαφέρουσα είναι και η τοποθέτηση των μεντεσέδων του εμπρός καπό κοντά στον προφυλακτήρα αντί κοντά στη μετώπη όπως στο ορίτζιναλ Beetle.



Στην καμπίνα μοιάζει σαν κάποιος να παράχωσε όλα τα εξαρτήματα μιας Corvette C4 σε ένα Beetle με ξεκαρδιστικό τρόπο, ενώ οι τεράστιοι θόλου φιλοξενούν 16άρηδες τροχούς ντυμένους με σπορ λάστιχα. Ο πωλητής λέει ότι το αυτοκίνητο δεν έχει σκουριές και ότι η ποιότητα κατασκευής δείχνει επαγγελματική.

Το ορίτζιναλ Beetle αποτέλεσε για χρόνια μια υπέροχη, πολυσχιδή πλατφόρμα βελτίωσης. Αλλά αυτή εδώ είναι μια από τις πιο εξωφρενικές και ακραίες που έχουμε συναντήσει, με εκκίνηση ένα κλασικό Σκαραβαίο.

Και σαφώς θα είστε δακτυλοδεικτούμενος όταν βγαίνετε για βόλτα, χώρια που στο τσακίρ κέφι μπορείτε να ρίχνετε και κάνα δύο κολόνες σε μπόλικα μικρά μεγάλα GTi της σειράς και κάμποσα προαλειφόμενα σούπερκαρ.

[Πηγή roadandtrack]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube