To 1979 κυκλοφορούσε μια Porsche 928, μεταμφιεσμένη σε Volkswagen Golf MkI [videos]

To 1979 κυκλοφορούσε μια Porsche 928, μεταμφιεσμένη σε Volkswagen Golf MkI [videos]

Κι όμως, εδώ βλέπουμε μια Porsche 928. Δεν είναι απλώς ένα engine swap, με τον V8 κάτω από το καπό του Golf πρώτης γενιάς. Είναι μια σχεδόν κανονική Porsche 928 μεταμφιεσμένη.

Το μακρινό 1979, υπήρχε ένα Golf εκείνης της εποχής, κάπως φαρδύ, το οποίο είχε γίνει ο εφιάλτης των μεγάλων Mercedes-Benz και BMW στις Autobahn. Κάποιος Guenter Artz, ντίλερ της Volkswagen στο Αννόβερο, είχε κάνει την απόλυτη μετατροπή.

Το Golfάκι δεν ήταν τουρμπισμένο, ούτε καν υπερκυβισμένο. Δεν ήταν ούτε προσθιοκίνητο. Κάτω από το καπό είχε στριμωχτεί ο V8 4,5 λίτρων της Porsche 928. Ο Artz είχε παρελθόν σε τέτοιου είδους μετατροπές, ήδη από το 1973 είχε φτιάξει ένα VW Beetle με μηχανικά μέρη Porsche Carrera.

Η ιδέα για το Golf-928 του ήρθε το 1978. Πήρε ένα ολόκληρο σασί 928, μαζί με τον κινητήρα και τη μετάδοση. Το έγδυσε από τα πάνελ του αμαξώματος και το έντυσε με ένα κοστούμι Golf. Ενώ οι αναλογίες είναι ίδιες, οι διαστάσεις είναι διαφορετικές, αρκετά μεγαλύτερες. Για την ακρίβεια, μόνο οι πόρτες είναι ίδιες και τα φτερά. Το παρμπρίζ, ο ουρανός και όλα τα άλλα κομμάτια είναι φτιαγμένα στο χέρι προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο κατά 23 σχεδόν εκατοστά πλάτος.

Στην καμπίνα, τα άνετα και σπορ στην όψη δερμάτινα καθίσματα προέρχονται από την 928, όπως και το τιμόνι, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων. «Σου δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι είσαι μέσα σε μια Porsche», έγραφε το R&T της εποχής που παρουσίαζε το αυτοκίνητο. Η πολυτέλεια δεν έλειπε, με ηλεκτρικά παράθυρα και οροφή και air condition.

Ο ατμοσφαιρικός V8 των 240 ίππων έδινε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,6” και 0-160 km/h σε 18,9”, με τελική 230 km/h. Ο Artz ήταν έτοιμος να τοποθετήσει και τον μεγαλύτερο V8 των 4,7 λίτρων της 928 S με τους 300 ίππους.

Η ενεργειακή κρίση δεν βοήθησε το φιλόδοξο project. Ο Artz θεωρούσε ότι στη Γερμανία μόνο θα μπορούσε να πουλήσει 10 τουλάχιστον αυτοκίνητα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube