Μια σπάνια Porsche 928 roadster προς πώληση στο ebay

Μια σπάνια Porsche 928 roadster προς πώληση στο ebay

Ο αμερικανικός οίκος Carelli Design είχε κατασκευάσει οκτώ ανοιχτές Porsche 928 και σήμερα μια από αυτές διατίθεται προς πώληση στο ebay.

Το πλήρες όνομα του αυτοκινήτου είναι Carelli Design C928 Porsche Convertible. Αποτελεί την επίσημη προσπάθεια της Porsche Β. Αμερικής να φτιάξει μια ανοιχτή έκδοση της Porsche 928, από την οποία προέκυψαν τελικά μόνο οκτώ αυτοκίνητα.

Αν και η C928 δεν έχει βγει από το εργοστάσιο της Porsche διαφέρει από τις διάφορες αντίστοιχες aftermarket επεμβάσεις γιατί η μετατροπή σε roadster έχει γίνει με τις ευλογίες της Porsche Β. Αμερικής. Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 1981 στην έκθεση AutoExpo του Los Angeles και η είδηση του λανσαρίσματός του διαδόθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός ήταν να διαφημίσει περισσότερο τη συμβατική Porsche 928, και όπως φαίνεται τα κατάφερε.



Η Carelli Design σχεδίασε έναν μηχανισμό που εξαφανίζει τη μαλακή οροφή εντελώς κάτω από το πίσω καπό, όταν αυτή είναι αποθηκευμένη. Κάτι που είναι διαδεδομένο σήμερα αλλά ήταν αρκετά πρωτοποριακό για τις αρχές της δεκαετίας του '80. Κάτω από το εμπρός καπό της βρίσκεται ο V8 4,5 λίτρων και 230 PS της συμβατικής Porsche 928, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων. Το εσωτερικό είναι ντυμένο με ακριβό δέρμα.

Το 1981 η Carelli Design C928 Porsche Convertible κόστιζε $80.000 προ φόρων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αγοραστεί προς $103.000 και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 6.333 μίλια (10.200 km). Η υψηλότερη προσφορά μέχρι στιγμής στο ebay είναι $ 25.100 (€18.100), αλλά δεν φτάνει το -άγνωστο- ποσό με το οποίο είναι διατεθειμένος να την αποχωριστεί ο ιδιοκτήτης της.



[Πηγές: Worldcarfans, Carelli Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube