Toyota καλεί Subaru για ένα νέο MR2;

Toyota καλεί Subaru για ένα νέο MR2;

Η Toyota βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των φημών τους τελευταίους μήνες σχετικά με την πιθανή επιστροφή ενός τρίτου σπορ μοντέλου. Που θα μπορούσε να είναι το MR2, με τον ιαπωνικό Τύπο να διατείνεται ότι θα γίνει σε συνεργασία με τη Subaru.

Ο επικεφαλής μηχανικός της νέας Toyota Supra δεν υπεξέφυγε σε πρόσφατη συνέντευξη: Οι ομάδες εξέλιξης της Toyota θα ήθελαν τα «τρία αδέλφια» να επιστρέψουν στον κατάλογο της ιαπωνικής εταιρείας. Μια αναφορά στις μέρες που η Supra, η Celica και το MR2 συνυπήρχαν στην Toyota. Σήμερα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής  έχει δύο σπορ μοντέλα, την επερχόμενη Supra και την GT86, με τις δηλώσεις του Tetsuya Tada να αφήνουν να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προκύψει και ένα τρίτο μοντέλο.

Ένα ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε μάλιστα ότι το MR2 είναι αυτό το αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να διασφαλίσει την επιστροφή του χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Subaru, οι οποίες, να θυμίσουμε, έχουν ήδη συνεργαστεί στο πρότζεκτ GT86/BRZ.

Οι «αναγγελίες» μάλιστα δίνουν και συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες για τα προσεχή μοντέλα εξ Ιαπωνίας ορμώμενα, αναφερόμενες σε έναν ολοκαίνουργιο 2,4λιτρο κινητήρα για τα μελλοντικά BRZ και GT86. Και την πιθανότητα ενός 1.600άρη υβριδικού μπόξερ για την αναγέννηση του MR2 που θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική του: Κινητήρας στη μέση και η κίνηση πίσω. 

Το μομέντουμ για κάτι τέτοιο υπάρχει, μιας και η Subaru βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πορεία προς τον υβριδισμό με το λανσάρισμα του πρώτου επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου της, βασισμένου στο κόμπακτ SUV της, το XV. Με αρωγό την τεχνογνωσία της Toyota στα υβριδικά, θα προέκυπτε πράγματι μπόλικη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα για ένα υβριδικό MR2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube