Formula 1: Η Audi αγόρασε μερίδιο της Sauber

Formula 1: Η Audi αγόρασε μερίδιο της Sauber

Tι αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Sauber η οποία θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται με κινητήρες Ferrari έως το 2025. 

Η Audi είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι σκοπεύει να μπει στην Formula 1 ενόψει και των νέων κανονισμών κινητήρα το 2026. Ακολούθησε η είδηση τον Οκτώβριο ότι η Sauber, η οποία σήμερα λειτουργεί ως Alfa Romeo Racing, θα γίνει ο «στρατηγικός συνεργάτης» της και θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις Hinwil για την κατασκευή του πλαισίου.

Εκείνη την εποχή, η Sauber αποκάλυψε ότι η Audi θα αγοράσει ένα μερίδιο στην ομάδα κάποια στιγμή, αλλά από τότε δεν είχαν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σήμερα η Sauber με μια λιτή ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι η Audi αγόρασε μερίδιο στην ομάδα, μιλώντας για «σημαντικό ορόσημο» για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της Audi στην Formula 1.

«Ο Όμιλος Sauber είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με τα σχέδια που περιγράφηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, η Audi απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στον Όμιλο Sauber τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την είσοδο της Audi στη Formula 1, που έχει προγραμματιστεί για το 2026, για την οποία το Sauber Group θα είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της γερμανικής μάρκας», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, οι εγκαταστάσεις της Sauber στο Hinwil, στα προάστια της Ζυρίχης που περιλαμβάνει και αεροδυναμική σήραγγα τελευταίας τεχνολογίας, θα χρησιμεύσει ως σημαντική βάση για το πρόγραμμα F1 της Audi. Παράλληλα η γερμανική μάρκα κατασκευάζει ένα ξεχωριστό εργοστάσιο στο Neuberg στη Γερμανία για την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος.

Το κτίριο των 3.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι μια επέκταση του χώρου που προηγουμένως ήταν το σπίτι του εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος LMP1 της Audi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Η επέκταση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Μέχρι εκείνη τη χρονιά, η Sauber θα λειτουργεί στην Formula 1 με το δικό της όνομα, με τη συμφωνία της με την Alfa Romeo να λήγει μετά το τέλος της επόμενης σεζόν. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari μέχρι το 2025, πριν γίνει Audi F1 την επόμενη χρονιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube