Η Audi στη Formula 1 από το 2026

Η Audi στη Formula 1 από το 2026

H Audi ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος.

Στα πλαίσια του τριημέρου του Grand Prix της Formula 1 στο Spa του Βελγίου, η Audi ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα εισέλθει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος.

H νέα μονάδα ισχύος θα εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις της Αudi Sport στο Neuburg όπου ήδη υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για δοκιμές κινητήρων Formula 1, ηλεκτρικών μοτέρ και μπαταριών. Μέχρι το τέλος του έτους, η Audi ισχυρίζεται ότι θα ολοκληρώσει όλες τις κατάλληλες προετοιμασίες για τις υποδομές και θα έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Ηγέτης στο ταξίδι της Audi στη Formula 1 ως CEO του πρότζεκτ θα είναι ο Adam Baker, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

H συμμετοχή της Audi αποτελεί το πρώτο βήμα του γκρουπ VW στην F1. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ, σύντομα θα ανακοινωθεί και η εξαγορά του 50% της ομάδας Formula 1 της Red Bull από την Porsche.

Audi

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται στο DNA μας, οι νέοι κανονισμοί από το 2026 δημιούργησαν την τέλεια ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη Formula 1» δήλωσε ο CEO της Audi, Markus Duesmann.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Audi θα έχει ανακοινώσει σε ποια ομάδα θα παρέχει τις μονάδες ισχύος της, αν εδώ και καιρό κυκλοφορούν έντονες φήμες που θέλουν τον κατασκευαστή να συνεργάζεται με τη Sauber.

Tέλος, ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali ανέφερε ότι η συμμετοχή της Audi στο πρωτάθλημα αποτελεί απόδειξη ότι οι υβριδικοί κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο που θα κάνουν ντεμπούτο το 2026, αποτελούν τη μελλοντική λύση για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube