Τελικά το Mini Moke γίνεται ηλεκτρικό!

Τελικά το Mini Moke γίνεται ηλεκτρικό!

Η επιστροφή του Mini Moke στη Βρετανία ύστερα από αρκετά χρόνια συναρμολόγησης στη Γαλλία είναι συνώνυμη με τη μετατροπή του σε ηλεκτρικό από το 2022.

Γράψαμε πρόσφατα για τη μεγάλη επιστροφή του Mini Moke, αυτής της διάσημη ελαφριάς και παιχνιδιάρικης μετατροπής του Mini, στην πατρίδα του. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη ανακοίνωση που έκανε ο μικρός κατασκευαστής. Σήμερα επιβεβαίωσε ότι σύντομα δεν θα είναι πλέον δυνατή η παραγγελία μιας παραλλαγής με κινητήρα βενζίνης, καθώς ο μικρός 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας δεν καλύπτει το πρότυπο Euro 4.

Και η κατάληξη λοιπόν είναι αυτή: Το Mini Moke γίνεται ηλεκτρικό και θα διατίθεται αποκλειστικά σε έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων από την 1η Ιανουαρίου. Ή μάλλον «ξανά» γίνεται ηλεκτρικό, αφού η εταιρεία φαίνεται να λησμόνησε γρήγορα ότι διέθετε ήδη ένα eMoke πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

Το ηλεκτρικό Moke φορά έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 33 kW και αρκετή μπαταρία για να καλύψει κάτι λιγότερο από 150 χιλιόμετρα. Μια ακτίνα δράσης σε μεγάλο βαθμό επαρκής γι’ αυτό το είδος αυτοκινήτου, ειδικά επειδή ζυγίζει μόνο 800 κιλά. Ο κατασκευαστής εξηγεί ότι η μπαταρία, ο μετατροπέας και ο κινητήρας εξελίχτηκαν στη Βρετανία και έχουν παραγγελθεί σε έναν σπεσιαλίστα του είδους που δεν κατονομάζεται, αλλά βρίσκεται στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα του ηλεκτρικού Mini Moke θα είναι η τιμή: 29.150 στερλίνες χωρίς φόρο που είναι αντίστοιχο των €34.400 χωρίς ΦΠΑ…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube