Το Mini Moke ξαναγυρνά στο νησί του

Το Mini Moke ξαναγυρνά στο νησί του

Το εμβληματικό μικρό της παραλίας και του τζετ σετ, το Mini Moke, θα παράγεται πλέον στη Βρετανία, με ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα που πληροί το πρότυπο Euro 4.

Η παραγωγή του Mini Moke μέχρι σήμερα γινόταν στην ηπειρωτική Ευρώπη, καθώς κατασκευαζόταν στη Γαλλία κοντά στο Cerizay. Η βρετανική εταιρεία Moke International, η οποία απέκτησε όλα τα δικαιώματα του αυτοκινήτου το 2017 από την BMW, θα επαναπατρίσει την παραγωγή του αυτοκινήτου που υιοθετήθηκε από μπόλικα αστέρια της showbiz και το τζετ σετ τη δεκαετία του ’60.

Χάρη δε στην υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, το σύνολο της αλυσίδας, από τον σχεδιασμό έως την παραγωγή, θα πραγματοποιείται στη Βρετανία. Κάτι που επετεύχθη ύστερα από συμφωνία με την εξειδικευμένη εταιρεία Fablink, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή με υπεργολαβία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mini Moke 1964-1993 [video]

Οι βρετανικές δημόσιες αρχές μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ένα μικρό παράθυρο του νόμου που επιτρέπει ιδίως στις «εξειδικευμένες» μάρκες, που παράγουν μικρές ποσότητες, να μην υφίστανται το υψηλό τελωνειακό κόστος για εξαγωγή. 

Το νέο Mini Moke παραμένει πιστό στο πνεύμα του ορίτζιναλ μοντέλου, αλλά λίγο πιο ευρύχωρο στην αναθεωρημένη έκδοσή του. Η οποία ωστόσο θα εξακολουθήσει να κινείται από ένα ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο μοτέρ 1,1 lt με μόλις 68 άλογα.

Επιπλέον, ήδη μια ηλεκτρική έκδοση που ονομάζεται eMoke διατίθεται από έναν εξειδικευμένο διανομέα στη νότια Γαλλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube