V2G, πως θα πλένετε ρούχα με το επόμενο αυτοκίνητό σας! [video]

V2G, πως θα πλένετε ρούχα με το επόμενο αυτοκίνητό σας! [video]

Η Citroën συνεχίζει με τα εκπαιδευτικά videos γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Αυτή τη φορά με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα, το V2G ή αλλιώς Vehicle to Grid.

Η ηλεκτροκίνηση πρόκειται να αποτελέσει την επόμενη ημέρα στον τομέα των οδικών μετακινήσεων. Η διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις Ευρωπαϊκές αγορές σχεδόν διπλασιάζεται, χρόνο με το χρόνο. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί οδηγοί που δεν μπορούν -και εύλογα- να εκτιμήσουν αυτή τη μεταστροφή, από τα ορυκτά καύσιμα. Εδώ είναι που στοχεύει η νέα σειρά videos της Citroën, με έναν έξυπνο τρόπο να μεταφέρει την πληροφορία. Στην προκειμένη περίπτωση μιλώντας για την τεχνολογία V2G. 

Εάν στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ειδικό κάδο για άπλυτα στο διαμέρισμα των αποσκευών; Χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, ειλικρινά ελπίζουμε πως όχι… Σε έναν κόσμο όμως που οδεύει προς το IoT (Internet of Things), δεν είναι λογικό ένα όχημα να αποτελεί μία αυτόνομη και αποκομμένη από το γύρω περιβάλλον συσκευή. 

Η ηλεκτροκίνηση, πέρα από τα εμφανή οφέλη, όπως το μειωμένο κόστος χρήσης και οι δυναμικές επιδόσεις, μπορεί να βοηθήσει επίσης σε ένα άλλο επίπεδο τις σύγχρονες κοινωνίες. Στον τομέα διαχείρισης της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα ως V2G. 

Χοντρικά, σκεφτείτε το εξής. Μία ηλιόλουστη ημέρα με αέρα, τα φωτοβολταϊκά πάρκα και οι ανεμογεννήτριες -εφόσον είναι επαρκώς ανεπτυγμένες- θα μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο, σε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί εκείνη τη στιγμή να καταναλωθεί. Μέχρι στιγμής, όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, αναγκαζόμαστε απλά να θέτουμε μονάδες εκτός λειτουργίας, χάνοντας έτσι αυτή την πράσινη ενέργεια. 

Εάν όμως προσθέσουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην όλη εξίσωση, τότε κάλλιστα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα EV για την αποθήκευση της επιπλέον ενέργειας, σε κάθε σπίτι. Και το βράδυ ή όποια άλλη στιγμή όπου θα υπάρχει έλλειμμα ενέργειας, θα μπορούν να την επιστρέφουν στο δίκτυο, τροφοδοτώντας είτε την ευρύτερη περιοχή, είτε καλύπτοντας τις ανάγκες του ίδιου του σπιτιού. Τη θέρμανση, το φωτισμό, ακόμα και αυτό το πλυντήριο ρούχων. Μέσω του video που ακολουθεί, μπορεί κανείς να πάρει μία μικρή γεύση για το οικοσύστημα που αρχίζει να δημιουργείται και που θα ανθίσει, τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube