node/35050

Tesla: Φτιάχνουμε μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιόμετρα

Μετά τις υποσχέσεις για στόλο αυτόνομων ΤΑΧΙ το 2020 ο Elon Musk μιλά για μια νέα γενιά μπαταριών.

Παρά τις επικρίσεις που κατά καιρούς έχει ακούσει ο Elon Musk σε σχέση με τις εξαγγελίες του πολλές από τις οποίες δεν υλοποιούνται, αυτός συνεχίζει απτόητος και μόλις χθες εξήγγειλε πως σε ένα περίπου χρόνο η Tesla θα έχει έτοιμοι μια νέα γενιά μπαταριών με διάρκεια ζωής τα 1,6 εκατ. χιλιόμετρα.

Η εξαγγελία έγινε στη διάρκεια της ημερίδας  «Autonomous Day», αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2020 η εταιρεία θα βάλει στην κυκλοφορία έναν μεγάλο στόλο από πλήρως αυτόνομα ΤΑΧΙ.
Η ημερίδα σκοπό είχε να ενημερώσει τους επενδυτές και τους μετόχους της Tesla για τα μελλοντικά της σχέδια, τόσο σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης , όσο και σε αυτήν που έχει να κάνει με την αυτόνομη οδήγηση.

Αναφερόμενος στη νέα γενιά μπαταριών ο Musk τόνισε πως αυτή θα είναι έτοιμη από του χρόνου και πως θα έρθει να τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα της Tesla, των οποίων η κινητήρια μονάδα είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη έτσι ώστε να έχει μια διάρκεια ζωής 1 εκατ. χιλιομέτρων. Οι σημερινές μπαταρίες, είπε, έχουν μια διάρκεια ζωής από 480.000 – 800.000 km, κάτι που «αδικεί» τους κινητήρες μας. Με τις νέας γενιάς μπαταρίες αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υπάρχει, κατέληξε ο CEO της Tesla.

 

 

node/39703

$428 εκατ. σε τρεις μήνες εισέπραξε η Tesla πουλώντας δικαιώματα εκπομπών CO₂

Για το Q2 του 2020, η «πώληση» του δικαιώματος εκπομπής CO₂ σε άλλους κατασκευαστές εισέφερε σχεδόν το 7% των συνολικών εσόδων στο ταμείο της εταιρείας.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

$428 εκατ. σε τρεις μήνες εισέπραξε η Tesla πουλώντας δικαιώματα εκπομπών CO₂

Στα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla -που πρόσφατα ανακοίνωσε πως ξεκινά να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα- για το Q2 του 2020, την περίοδο δηλαδή από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο εν μέσω Covid-19, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων αστερίσκος: Το ότι τα έσοδα της εταιρείας από την πώληση «δικαιώματος εκπομπής CO2» σε άλλες εταιρείες ανήλθαν στα $428 εκ. και ισοδυναμούν με το 7% των συνολικών.

Για να γίνει αντιληπτή η σημασία αυτού του στοιχείου για την οικονομική υγεία της Tesla, σημειώστε πως η καθαρή κερδοφορία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν $102 εκατ. Κάτι που σημαίνει πως χωρίς αυτά τα έσοδα το αποτέλεσμα θα ήταν ζημιογόνο, όπως άλλωστε θα ήταν και καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους χωρίς αυτή τη δραστηριότητα.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτή η συναλλαγή αλλάζει τα δεδομένα για την ανάπτυξη αλλά ίσως και την ύπαρξη την ίδια της εταιρείας, αφού είναι το κλειδί για την κερδοφορία της.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακή η πληροφορία πως παρότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι προοδευτικά τα εν λόγω έσοδα θα άρχιζαν να υποχωρούν για την Tesla -επειδή οι άλλοι κατασκευαστές θα έκαναν τα δικά τους βήματα προς την μείωση των εκπομπών ρύπων-η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Από $419 εκατ. το 2018 ανέβηκαν στα $593 εκατ. το 2019 και αναμένεται να ξεπεράσουν το $1 δισ. το 2020.

Το ποιος αγοράζει αυτά τα δικαιώματα και πόσο, είναι άγνωστο. Ουσιαστικά επιβεβαιωμένη εδώ και καιρό είναι η συνεργασία με την FIAT Chrysler Automobiles που προβλέπει την εξαγορά δικαιωμάτων ύψους $1,1 δισ. μέχρι το 2023, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι και η GM είναι «πελάτης». Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές των συνεργατών μας από το βρετανικό Autocar, κάποιος γνωστός, πεπειραμένος και καλά δικτυωμένος CEO αποκάλυψε πρόσφατα πως «σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αγοράζουν κάποιας μορφής τέτοια δικαιώματα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένοι να το δηλώνουν με οποιονδήποτε τρόπο».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

TAGS
node/39694

Drag Race: Ποιο είναι το ταχύτερο Tesla; [video]

Οι εκδόσεις Performance όλων των μοντέλων της Tesla αναμετρώνται στην ευθεία.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Drag Race: Ποιο είναι το ταχύτερο Tesla; [video]

Το κανάλι Throttle House στο YouTube, κατάφερε να μαζέψει τις εκδόσεις Performance όλων των μοντέλων της Tesla που βρίσκονται στην παραγωγή (Model S, Model 3, Model X και Model Y) ώστε να διαπιστώσει ποιο είναι το ταχύτερο σε ένα drag race.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια μοντέλα της Tesla είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα;

Τα αποτελέσματα σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο των Tesla ήταν σχετικά αναμενόμενα καθώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νικητής. Όλα τα Tesla στις εκδόσεις Performance έχουν δύο ηλεκτροκινητήρες και είναι τετρακίνητα. Ουσιαστικά μιλάμε για δύο πλατφόρμες (μικρή και μεγάλη) που είναι διαθέσιμες με αμάξωμα σεντάν και SUV, με τη διαφορά στην αεροδυναμική να είναι εμφανής και στα νούμερα:

  • Tesla Model S Performance: Απόδοση 610 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5" και τελική ταχύτητα 261 km/h.
  • Tesla Model 3 Performance: Απόδοση 480 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4" και τελική ταχύτητα 261 km/h.
  • Tesla Model X Performance: Απόδοση 610 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,8" και τελική ταχύτητα 261 km/h.
  • Tesla Model Y Performance: Απόδοση 480 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7" και τελική ταχύτητα 241 km/h.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι επιδόσεις όλων των μοντέλων όσον αφορά την επιτάχυνση είναι εντυπωσιακές και μπορούν να συγκριθούν με άλλου είδους κατασκευές. Αυτό που θα είναι ακόμα ταχύτερο είναι η επερχόμενη έκδοση "Plaid" του Tesla Model S με τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα παρουσιαστεί στο τέλος του έτους, και φυσικά το Tesla Roadster που θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-96 km/h σε 1,9"

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla έφτασε στην Ελλάδα - Δείτε τις τιμές των μοντέλων της

[Πηγή: Throttle House μέσω Carscoops]