SEAT Test Center Energy, νέο κέντρο R&D για μπαταρίες στη Νότια Ευρώπη

SEAT Test Center Energy, νέο κέντρο R&D για μπαταρίες στη Νότια Ευρώπη

Η ισπανική έχει επενδύσει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ στο SEAT Test Center Energy (TCE), το οποίο θα αναπτύξει και θα δοκιμάσει ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και plug-in hybrid.

SEAT Test Center Energy

Η ισπανική εταιρεία εγκαινίασε σήμερα το SEAT Test Center Energy (TCE), ένα νέο Κέντρο Έρευνας και εξέλιξης μπαταριών για ηλεκτρικά και plug-in hybrid αυτοκίνητα, στο οποίο έχει επενδύσει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ. Θέμα για το οποίο πίεζε έντονα την ισπανική κυβέρνηση από τις αρχές του 2021.

Το Test Center Energy, που βρίσκεται στο Τεχνικό Κέντρο στο Martorell, χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και δοκιμή της απόδοσης ενεργειακών συστημάτων για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα από τις Cupra, SEAT και SEAT MÓ, καθώς και άλλες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Το πρωτοποριακό SEAT Test Center Energy αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου R&D του Ομίλου Volkswagen και είναι το πρώτο κέντρο του ομίλου στην Ευρώπη που βρίσκεται εκτός Γερμανίας, μαζί με εκείνα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το TCE αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρείας και προορίζεται να γίνει βασικό κομμάτι του ευρύτερου πλάνου της SEAT να ηγηθεί του εξηλεκτρισμού της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το SEAT Test Center Energy αποτελεί μέρος επενδυτικού σχεδίου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε η εταιρεία για την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και των εγκαταστάσεών της.

Αυτός ο στόχος αποτελεί μέρος του σχεδίου Future: Fast Forward, μέσω του οποίου η SEAT, μαζί με τον Όμιλο Volkswagen, στοχεύει να μετατρέψει την Ισπανία σε κορυφαίο ευρωπαϊκό κόμβο για την ηλεκτρική κινητικότητα. Το SEAT Test Center Energy φιλοδοξεί επίσης να γίνει χώρος καινοτομίας, συνεργασίας και έρευνας, προσφέροντας εκπαίδευση σε νέους στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στη τελετή παρευρέθηκαν η Ισπανίδα υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, Diana Morant και ο Καταλανός γραμματέας εργασίας, Roger Torrent, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις μαζί με τον CEO των SEAT και CUPRA, Wayne Griffiths και τον Werner Tietz, αντιπρόεδρο του τμήματος R&D της ισπανικής εταιρείας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το μέλλον της SEAT. Έχουμε την ευκαιρία αλλά και την ευθύνη να αλλάξουμε εντελώς τον κλάδο μας. Τα κονδύλια του NextGenerationEU θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να κάνουμε πραγματικότητα τη φιλοδοξία μας. Αναμένουμε από την ισπανική Κυβέρνηση να δημοσιεύσει το PERTE (Strategic Projects for Economic Recovery and Transformation) τις επόμενες ημέρες. Περισσότερες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είναι αποφασιστικής σημασίας για τα μελλοντικά έργα του σχεδίου Fast Forward», δήλωσε ο Wayne Griffiths. 

«Το SEAT Test Center Energy θα πραγματοποιεί έως και 6.000 διαφορετικές δοκιμές ετησίως, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να επιβεβαιώσουμε και να εγγυηθούμε την απόδοση της μπαταρίας και των συστημάτων φόρτισης. Τα σημερινά εγκαίνια είναι σπουδαία νέα, όχι μόνο για τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας, αλλά και γιατί θα μας επιτρέψουν να τοποθετηθούμε ως σημείο αναφοράς στην εξεύρεση λύσεων για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση», πρόσθεσε ο Werner Tietz.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, η SEAT σχεδιάζει να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα στο Martorell από το 2025 και να διαδραματίσει βασικό ρόλο ώστε να καταστήσει τα ηλεκτρικά οχήματα προσιτά στην κοινωνία.

SEAT Test Center Energy

Τεχνολογία αιχμής 
Κατασκευασμένο σε μόλις 18 μήνες, το SEAT Test Center Energy καλύπτει 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους για τη διαδικασία επικύρωσης μονάδων μπαταρίας με την πιο προηγμένη τεχνολογία κυψελών, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το TCE επικεντρώνεται στις μπαταρίες για τις πλατφόρμες MEB (ηλεκτρικές) και MQB (υβριδικές), καθώς και σε διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συνολικά, έχει δοκιμαστική χωρητικότητα 1,3 megawatts που είναι η ισοδύναμη ισχύς που απαιτείται από 350 νοικοκυριά για να έχουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ενεργοποιημένες ταυτόχρονα ή πάνω από 100.000 κινητά τηλέφωνα να φορτίζουν ταυτόχρονα. Περισσότεροι από 25 επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης εργάζονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. 

Το SEAT Test Center Energy μπορεί να εκτελεί έως και 6.000 πλήρεις αναλύσεις επικύρωσης λειτουργιών που σχετίζονται με το σύστημα υψηλής τάσης (μπαταρία, φόρτιση, ασφάλεια) ετησίως. Οι μπαταρίες υποβάλλονται κατά μέσο όρο σε περισσότερες από 17.500 ώρες δοκιμών για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

Στις εγκαταστάσεις στεγάζεται επίσης ένα εργαστήριο σχεδιασμένο και εξοπλισμένο για τη δοκιμή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, έως και οκτώ αυτοκίνητα τη φορά. Πραγματοποιούνται δοκιμές του ενεργειακού συστήματος, λειτουργικής ασφάλειας και ενσωμάτωσης λειτουργιών με όλα τα ηλεκτρονικά των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μόνο ο πάγκος ασφαλείας υψηλής τάσης εκτελεί περίπου 1.750 δοκιμές ετησίως.

Το SEAT Test Center Energy διαθέτει επίσης αρκετούς κλιματικούς θαλάμους που δοκιμάζουν μπαταρίες και μονάδες υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, μεταξύ -25 και +55 ºC, προσομοιώνοντας έτσι τις διαφορετικές συνθήκες στον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου. 

Κατασκευασμένο σύμφωνα με τη δέσμευση της SEAT SA για την προστασία του περιβάλλοντος, το SEAT Test Center Energy υπόκειται επί του παρόντος στη διαδικασία πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy & Environment Design), που το αναγνωρίζει ως βιώσιμο κτίριο με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

[Πηγή: SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube